SANKO Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’a 'En İyi Çalışma' ödülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SANKO Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’a 'En İyi Çalışma' ödülü
Abone ol
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Tıbbi Onkoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, 10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde “Onkolojide İlaç Tasarımı” konusunda yaptığı sunumla Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından “En İyi Çalışma Ödülü”ne değer görüldü.

Antalya’da düzenlenen kongre, aldığı ödül ve yaptığı çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Yıldırım, ilaç sektörünün stratejik bir alan olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin geleceği için yerli ve milli ilaç geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Yıldırım, beyin tümörü hastalarında hidroksiklorokin isimli ilacın kullanımının etki mekanizmasını aydınlatan çalışmasıyla “Onkolojide İlaç Tasarımı” konusunda yaptığı sunumla “En İyi Çalışma” ödülünü kazanmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

İLAÇ SEKTÖRÜ STRATEJİK BİR ALAN

İlaç sektörünün, gıda ve silah sektöründen sonra dünyada üçüncü büyük sektör olduğunu anımsatan Prof. Dr. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlaç sektörü stratejik bir alan ve ülkemiz dünyanın en büyük 15’inci ilaç pazarı konumundadır. Ciddi bir ilaç endüstrisi var. Başkalarının tasarladığı ilaçları kullanmak yerine kendi ilaçlarımızı geliştirip patent alarak yerli ve milli ilaçlarımızı piyasaya sürmeliyiz.

Yeni ilaç tasarımı konusunda çalışma yok. Bu konuda öncülük yapmaya çalışıyorum. Bu çalışmalar gelecekte ülkemizin önünü açacaktır. Yetişmiş insan gücü ve bilim insanlarımızın geliştireceği yerli ve milli ilaçlar ülkemizi ilaç sektöründe dünyada söz sahibi yapacaktır.”

Türkiye’nin son yıllarda özellikle savunma sanayi alanında büyük atılımlar yaptığına vurgu yapan Prof. Dr. Yıldırım, “Bu kadar potansiyeli olan ülkemizde yapılan başarılı çalışmalar bizleri cesaretlendiriyor. İlaç sektöründe de çalışmalara yaparak bu alanda da farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Özellikle Covid-19 pandemisi sürecinde ülkelerin maske ve ilaç temini konusunda büyük sorunlar yaşadığına değinen Prof. Dr. Yıldırım, “İnsanların birbirlerine maske vermedikleri dönemi yaşadık. İlaç sanayide de bağımsız olmak için kendi ilacımızı üretmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. YILDIRIM BEŞ MOLEKÜL GELİŞTİRDİ

Yeni çalışmalar üzerine yoğunlaştıklarınım altını çizen Prof. Dr. Yıldırım, beş molekül geliştirdiğini ve bağırsak kanserinde denemeyi planladıklarına işaret etti.

Geliştirdiği beş moleküle SANKO 01, 02, 03, 04, 05 adını verdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Yıldırım, “Bu molekülleri önümüzdeki günlerde bağırsak kanserinde deneyeceğiz. Hücre kültürü düzeyinde yapacağımız deneme başarılı olduğu takdirde patent başvurusu yapacağız” diyerek geliştirdiği moleküllerin müjdesini verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye 2.’si oldularÖnceki Haber

24 bin 640 takımı geride bırakarak Türki...

Yılın Sağlık Kahramanı ÖdülüSonraki Haber

Yılın Sağlık Kahramanı Ödülü

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!