24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye 2.’si oldular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye 2.’si oldular
Abone ol
TEKNOFEST’e Bilim Şehitkamil çatısı altında hazırlanan ve ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde yarışarak Türkiye 2.’si olan Ahmet Barut ve Musab Demiray, verdiği destek dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundular.

 24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye 2.’si olmayı başaran Perseverence Takımı’nı tebrik ederek ödüllendiren Başkan Fadıloğlu, “Bilim Şehitkamil ailesi olarak her sene TEKNOFEST'te çok değişik projelerle katılıyoruz. Geçen sene de yine finale kalan çocuklarımız bu sene derece yaptılar. Tebrik ediyorum. Gerçekten emeğin karşılığı alındı” dedi.

Bilim Şehitkamil olarak bu yıl Atatürk Havalimanı’nda 6.’sı düzenlenen TEKNOFEST’te ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde katılan Perseverence Takımı öğrencileri Ahmet Barut ve Musab Demiray, Deneyap eğitmenlerinden Asım Barut rehberliğinde geliştirdikleri ‘Trafik Eğitimi Simülasyon Oyunuyla’ kendi kategorilerinde 24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye 2.’si olmayı başardılar.

Elde ettikleri başarıyı paylaşmak ve sağlanan imkanlar dolayısıyla teşekkür etmek için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret eden Ahmet Barut, Musab Demiray ile Asım Barut, Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na TEKNOFEST amblemli t-shirt hediye ettiler. Öğrenciler, TEKNOFEST Türkiye 2. Kupası’nı da Şehitkamil Belediyesi Başkanlığı’na armağan ettiler. Başkan Rıdvan Fadıloğlu da öğrencileri ve eğitmenleri başarılarından ötürü tebrik ederek kendilerine bilgisayar hediye etti.

TÜM EKİBİMİZLE BİRLİKTE EVLATLARIMIZIN EMRİNDEYİZ

Yeni bilim merkezinin yakın zaman içerisinde hizmet vermeye başlayacağını duyuran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ben, hocamızın şahsında tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bilim Şehitkamil ailesi olarak her sene TEKNOFEST'te çok değişik projelerle katılıyoruz. Geçen sene de yine finale kalan çocuklarımız bu sene derece yaptılar. Tebrik ediyorum. Gerçekten emeğin karşılığı alındı. 3T Vakfı ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde deneyap atölyelerimizde gençlerimiz projelerini üretiyorlar. Bu seneki girmiş oldukları yarışmada da trafik simülasyonuyla ilgili hazırladıkları proje hazırladılar. Eğlenerek öğrenme metoduna dayalı, oyun oynayarak trafik eğitimi alınabilecek bir proje gerçekleştirmişler. Bunun karşılığında da TEKNOFEST'te Türkiye 2.’liğini Gaziantep'e, Şehitkamil'e getirdiler. Şehitkamil ailesinde görev yapan tüm hocalarımıza, yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Velilerimize de özellikle teşekkür ediyorum. Son dönemde hemşerilerimizin, velilerimizin bizden özellikle bilim merkezimizdeki deneyap atölyelerinin mesafesiyle ilgili talepleri vardı. Onunla ilgili çalışmamızı da tamamladık. Allah'tan bir mani çıkmazsa 1 aya kadar merkezi bir noktada deneyap atölyeleri çalışmaya başlayacak. Çocuklarımızın daha nitelikli şartlarda, daha güzel proje üretmeleri adına tüm ekibimizle birlikte evlatlarımızın emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN GENÇLER

Sağlanan imkanlara vurgu yapan Bilgisayar Öğretmeni Asım Barut “Bilim Şehitkamil Deneyap Atölyesi'nde bilgisayar öğretmeni olarak çalışmaktayım. Öğrencilerimize, 3 yıllık eğitimler düzenlendi. Farklı farklı atölyelerde yeni teknoloji bilgilerini öğrenerek tüketen değil, üreten gençler olma yolunda Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak için çalışıyorlar. Nitekim bunların sonucu olarak da geliştirdikleri oyunla Türkiye 2.’liği elde ettiler. Öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çünkü öğrencilerimize gerçekten çok güzel nimetler sunuyorlar. Bu noktada katkılarından dolayı tekrardan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TEKNOFEST 2.’LİĞİNİ GAZİANTEP'E GETİRDİK

Ahmet Barut, “Gaziantep Şehit Kamil, Ali Küncülü Ortaokulu'nda okuyorum. 7. sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Bilim Şehitkamil Deneyap Atölyelerinde 3 yıldır eğitim görmekteyim. Eğitimlerim sonucunda yaptığımız oyunla TEKNOFEST 2.’liğini Gaziantep'e getirdik. Tüm emek verenlere ve Şehitkamil Belediyesine çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

BİZE DESTEK VEREN TÜM HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Musab Demiray, “Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nda 8. sınıf öğrencisiyim. Biz trafik kazalarını engellemek için bir simülasyon tasarladık. Trafik eğitim oyunu. Bunun sayesinde Gaziantep'e, ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde 2.’lik getirdik. Bize destek veren tüm herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanayici Naci Topçuoğlu'nun vefatının 15. yıl dönümüÖnceki Haber

Sanayici Naci Topçuoğlu'nun vefatının 15...

SANKO Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’a 'En İyi Çalışma' ödülüSonraki Haber

SANKO Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr....

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!