Şahinbey Esnaf Kefalet Kooperatifinde seçim! Hilmi Savcılı'dan 4 bin üyeye çağrı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Esnaf Kefalet Kooperatifinde seçim! Hilmi Savcılı'dan 4 bin üyeye çağrı!
Abone ol
Gaziantep'te binlerce esnafın üyesi olduğu Şahinbey Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanlığına aday olduğunu açıklayan Hilmi Savcılı, krediye erişimin kolaylaştırılması ve şeffaf yönetim vaadiyle kooperatif ortaklarına seslendi. Savcılı, yönetimde görev almak isteyen üyelere de “Kapımız da gönlümüz de açık” çağrısında bulundu.

Gaziantep’te hidrolik sektöründe faaliyet gösteren Hilmi Savcılı, Şahinbey Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Çıraklıktan işletme sahipliğine uzanan çalışma hayatında esnafın finansman ihtiyacını doğrudan yaşadığını belirten Savcılı, bu deneyimini kooperatif yönetimine taşımak istediğini söyledi.

Esnafın günlük mücadelesini ve ekonomik sıkıntılarını bildiğini ifade eden Savcılı, “Yıllardır kepengini erkenden açan, tezgâhının başında alın teri döken, ekonomimizin bel kemiği olan esnaflarımızın derdini de yaşadığı finansal zorlukları da en iyi bilenlerden biriyim” dedi.

20 metrekareden 2 bin metrekareye

İş hayatına 2003 yılında, eğitimini sürdürürken Küsget Sanayi Sitesi’nde çıraklıkla başlayan Savcılı, 2006 yılında Öz Coşkun Hidrolik’i kurdu. İlk iş yerinin 20 metrekare olduğunu anlatan Savcılı, bugün satış, pazarlama ve imalat faaliyetlerini 2 bin metrekarelik alanda sürdürdüğünü belirtti.

Şahinbey Esnaf Kefalet Kooperatifi ile işletmesini kurduğu dönemde tanıştığını kaydeden Savcılı, finansman ihtiyacını karşılamak ve rekabet gücünü artırmak için kooperatifin imkânlarından yararlandığını söyledi.

Savcılı, “TESKOMB’a bağlı kooperatifimizin sunduğu finansman imkânlarını esnafımıza doğrudan ve hızlı bir şekilde ulaştırmak istiyoruz. Uzman bir ekiple esnafımıza destek vermek adına başkanlığa aday oluyorum” ifadelerini kullandı.

Krediye erişim ve işlemlerde kolaylık vaadi

Adaylık açıklamasında yönetim hedeflerini de paylaşan Savcılı, bürokrasiyi azaltmayı ve kooperatif ortaklarının haklarını gözeten bir anlayışla çalışmayı amaçladığını belirtti.
Kredi imkânları ve limitlerinin kişilere göre değil, ihtiyaç ve hakkaniyet esas alınarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Savcılı, krediye erişimde adil ve ulaşılabilir bir sistem kurmayı, sıra beklemelerini sona erdirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Teminat ve kefil işlemlerinde esnafın karşılaştığı güçlükleri de gündeme getiren Savcılı, bu süreçlerde çözüm üreten ve esnafa destek olan bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini söyledi.

“Bütçemiz ve kararlarımız denetlenebilir olacak”

Şeffaflık vurgusu yapan Savcılı, kooperatifin bütçesinin, kararlarının ve uygulamalarının açık ve denetlenebilir olacağını belirtti. Üyelerin yönetime kolaylıkla ulaşabileceği bir yapı oluşturmak istediklerini ifade eden Savcılı, şunları söyledi:
“Biz bu yola esnafımızın emeğine sahip çıkmaya, sıkıştığı her an onun en büyük güvencesi olmaya adayız. Birlikte üretecek, kooperatifimizi ortak akılla ve adaletle büyüteceğiz.”

4 bin üyeye açık çağrı

Kooperatifin 4 bin aktif üyesi bulunduğunu belirten Savcılı, yönetimde sorumluluk almak isteyen ortaklara da çağrıda bulundu.
Savcılı, “Şahinbey Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin 4 bin aktif üyesine açık çağrımdır: Şeffaf yönetim anlayışı için görev almak isteyen tüm ortaklarımıza kapımız da gönlümüz de açıktır” dedi.

HİLMİ SAVCILI KİMDİR 

1987 yılında Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde doğan Hilmi Savcılı, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde torna ustası olarak çalışan Hasan Savcılı ile ev hanımı bir annenin üç erkek çocuğunun en küçüğü. Hidrolik sektöründe satış, pazarlama ve imalat alanlarında faaliyet gösteren Savcılı, evli ve üç çocuk babası.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 10
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te Deprem Paniği: 4,8’lik Sarsıntı HissedildiÖnceki Haber

Gaziantep’te Deprem Paniği: 4,8’lik Sars...

Vali Çeber’den Deprem Sonrası Geçmiş Olsun MesajıSonraki Haber

Vali Çeber’den Deprem Sonrası Geçmiş Ols...

Yorum Yazın

Gaziantep Ticaret Odası’nda seçim süreci tamamlandı
Gaziantepli Kore gazisi Osman Eker 94 yaşında hayatını kaybetti
Gaziantep'te sağlıklı kentler için sürdürülebilir dönüşüm programı başladı
Prof. Dr. Oytun Erbaş evlilik için Başkan Tahmazoğlu’ndan yardım istedi
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: Araçlarda maddi hasar oluştu
Gaziantep'te cumartesi günü elektrik kesintisi alarmı
Rektör Doğan, Çocuk Komisyonunda Görevlendirilen Karadağ’ı Ağırladı
Kesinleşmiş 15 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Motosiklet kazasında yaralanan 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
GSO’dan sanayide sürdürülebilirlik için finansman vurgusu
Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 9 ayda 2,8 milyar dolar
GAÜN'lü Akademisyene önemli görev
Gaziantep’te ayakkabı deposunda yangın: Küle döndü 
Gaziantep'te ev yangınında yaralanan 14 yaşındaki çocuk kurtarılamadı
Gaziantep'te 16 Ekim'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
NRT Yönetiminden Nizip Ticaret Borsası’na "Hayırlı Olsun" Ziyareti
Gaziantep'te iş kazası yine can aldı: Bir ölü, bir ağır yaralı 
Türk Halı Sektöründen Avrupa Çıkartması: Paris'in Ardından Milano'da Yoğun İlgi
Melih Meriç: “Haber susturulunca gerçekler ortadan kalkmaz”
Gaziantep’in ana arterlerinde yenileme çalışmaları tamamlandı