
Adana’nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem Gaziantep başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Sarsıntı vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden oldu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, deprem 4 Ekim 2026 Pazar günü saat 14.19’da meydana geldi. Merkez üssü Adana’nın Saimbeyli ilçesi olarak belirlenen depremin büyüklüğü 4,8 olarak kaydedildi.
Yerin 7,99 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Adana’nın yanı sıra Gaziantep ve çevredeki birçok ilde hissedildi. Sarsıntının kısa sürmesine rağmen özellikle yüksek katlı binalarda yaşayan vatandaşların depremi daha belirgin hissettiği öğrenildi.
Depremin ardından bölgede kısa süreli tedirginlik yaşanırken, ilk belirlemelere göre herhangi bir ciddi olumsuzluk bildirilmedi. Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada da şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığı, ekiplerin saha taramalarını sürdürdüğü belirtildi.
Yetkililer, gelişmelerin yakından takip edildiğini bildirdi.
Gaziantep’te hissedilen depremle ilgili Yapılan açıklama şöyle; 4:19'da Ayvacık-Saimbeyli (Adana) meydana gelen 4.8 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. İlimizde ve Afet bölge illerimizde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Tarafımıza düşen bildirim yoktur.
Kaynak:Haber Merkezi


































Yorum Yazın