ÖMER HALİS BEBEK İLGİ ODAĞI OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖMER HALİS BEBEK İLGİ ODAĞI OLDU
Abone ol
Gaziantep'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine askeri üniforma giydirilerek getirilen 8 aylık Ömer Halis Korkmaz isimli bebek, protokol üyeleri ve vatandaşların ilgi odağı oldu. Protokol üyeleri ile vatandaşlar, kucaklarına alıp sevdikleri Ömer Halis bebek ile fotoğraf çektirdi.

Gaziantep'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine askeri üniforma giydirilerek getirilen 8 aylık Ömer Halis Korkmaz isimli bebek, protokol üyeleri ve vatandaşların ilgi odağı oldu. Protokol üyeleri ile vatandaşlar, kucaklarına alıp sevdikleri Ömer Halis bebek ile fotoğraf çektirdi.

Etkinlikte konuşan Vali Ali Yerlikaya, FETÖ'yle kararlılıkla mücadele edildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bundan tam bir yıl önce,. Bu gece, 15 Temmuz gecesi, bin yıllık tarihinde görmediğimiz bir ihanetle imtihan edildik. Alla bize böyle bir ihanet gecesinde sınadı, imtihan etti. 50 yıl boyunca evlatlarımızı 'Alnı secdeye varsın' diye aldılar, zekatlarımızı, sadakalarımızı, fitrelerimizi aldılar. Anadolu evlatlarını aldılar, onlar 'Hayırlı evlat yetiştireceğiz' diye verildi. Ne oldu? Onlardan hainler çıktı. Devletin, sizin, bizim, milletin mallarımızdan oluşan tanklarımızı, uçaklarımızı, tüfeklerimizi o hain evlatlar, bize sıktılar, bize attılar, 250 şehit verdik. Hiç merak etmeyin Cumhurbaşkanımız buyurdular, Gaziantep'te FETÖ'ye bulaşmış kamuda ne kadar varsa, nereye saklanırlarsa saklansınlar birer birer onları devletten atıyoruz, ihraç ediyoruz. Derneklerini, vakıflarını, üniversitelerini, sendikalarını, dergilerini, gazetelerini, sizlerden aldıkları hayırla bu nimetleri ulaştıran, onları ellerinden alıp tekrar asil milletimizin emrine verdik, vermeye devam ediyoruz."

KOMUTAN SAHNEDE SELAM VERDİ

Sahnede selam veren 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, 'En büyük asker, bizim asker' sloganlarıyla uzun süre alkışlandı. Tuğgeneral Ekiyor, hiçbir ulusun ordusunun darbe girişiminden 40 sün sonra silkelenip harekat yapamayacağını, bunu Türk Ordusu'nun yaptığını kaydederek, "İçimizde hainler sızdırılmış olabilir, sonradan ele geçirilmiş olabilir. Ama Türk Ordusu öyle büyük bir ordu ki, hiçbir şey onun gücünü elinden alamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu darbe girişiminden 40 gün sonra Suriye'ye meşru müdafaa hakkı kapsamında girmiş ve önce Cerablus'u, sonra en son El Bab'ı ele geçirmiştir. Başka hiçbir ulusun ordusu 40 gün sonra silkelenip böyle bir harekatı yapamaz. Herkes, bütün dünyanın gelişmiş orduları bizi hayretle izliyorlar" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, milletin darbe girişimine kahramanca karşı durduğunu ifade ederek, "Biz çok darbe yaşadık. Bu memleket Başbakanlar astı. Her 10 yılda bir darbe. Bu darbe, bu milletin kaderimiydi? Ama 15 Temmuz kadar hainini görmedik. Kendi içimizden çıkan, din kisvesiyle, kutsallarıyla, milletin milli ve manevi duygularını yöneterek, milletin verdiği kurbanlarıyla, sadakalarıyla, zekatlarıyla altın nesil çıkanların 40 yıl sonra nasıl hain bir nesle dönüştüğünü gördük" şeklinde konuştu.

Etkinlik, çeşitli tasavvuf konserleriyle devam etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
15 Temmuz şehitleri için 249 güvercin uçurulduÖnceki Haber

15 Temmuz şehitleri için 249 güvercin uç...

Ünlü Baklavacıları buluşturan düğün! 1500 kişi katıldı.Sonraki Haber

Ünlü Baklavacıları buluşturan düğün! 150...

Yorum Yazın

Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi