Nizip Ticaret Odası’nda 15. Grup Seçimi İptal Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip Ticaret Odası’nda 15. Grup Seçimi İptal Edildi
Abone ol
Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) 6 Ekim 2026 Salı günü gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde, 15. Meslek Grubu (Mimarlar) seçimine ilişkin itiraz sonuçlandı.

Yaklaşık 1.500 üyenin oy kullandığı seçimlerde 15 meslek grubunda yapılan seçimler sonucunda 35 meclis üyesi belirlenmişti. Ancak 15. Mimarlar Grubu’nda seçim sonucu 1 oy farkla şekillendi. Bu grupta Nuh Parlak ve Ömer Faruk Kılıç seçimi kazanan isimler olurken, diğer adaylar Hayri Bahçeci ve Mustafa Şahin sonuçlara itiraz etti.

Edinilen bilgilere göre, bir üyenin vergi dairesinde faaliyetini sonlandırarak terk işlemi gerçekleştirmesine rağmen Nizip Ticaret Odası kayıtlarında oy hakkının düşülmediği ve söz konusu üyenin seçimde oy kullandığı gerekçesiyle itirazda bulunuldu.

Yapılan itirazın ardından Nizip Seçim Kurulu, 15. Mimarlar Grubu seçiminin iptal edilmesine karar verdi. Söz konusu karar, değerlendirilmek üzere Gaziantep İl Seçim Kurulu’na gönderildi.

Gaziantep İl Seçim Kurulu’nun da iptal kararını onaylaması halinde, 15. Mimarlar Grubu seçiminin yaklaşık bir ay sonra yeniden yapılması bekleniyor.

ODA ORGAN SEÇİMLERİNİN TARİHİ DE DEĞİŞECEK

Nizip Ticaret Odası’nda 13 Ekim 2026 tarihinde yapılması planlanan Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları, Meclis Başkanı ve diğer organ seçimleri de 15. grup seçimindeki gelişme nedeniyle ertelenecek.

Mimarlar Grubu seçiminin yenilenmesinin ardından, yeni seçilecek meclis üyelerinin de dahil olmasıyla birlikte oda organ seçimlerinin, grup seçiminin tamamlanmasından yaklaşık bir hafta sonra yapılması planlanıyor.

Böylece Nizip Ticaret Odası’nda yönetim ve diğer organların belirlenmesi süreci, 15. Mimarlar Grubu seçimindeki itiraz ve karar sürecinin tamamlanmasının ardından netlik kazanacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nizip Ticaret Borsası’nda Yeni Dönem Başladı: İşte Yeni Yönetim ve Görev DağılımıÖnceki Haber

Nizip Ticaret Borsası’nda Yeni Dönem Baş...

Kılıçdaroğlu 24 Ekim’de Gaziantep’e GeliyorSonraki Haber

Kılıçdaroğlu 24 Ekim’de Gaziantep’e Geli...

Yorum Yazın

Gaziantep Ticaret Odası’nda seçim süreci tamamlandı
Gaziantepli Kore gazisi Osman Eker 94 yaşında hayatını kaybetti
Gaziantep'te sağlıklı kentler için sürdürülebilir dönüşüm programı başladı
Prof. Dr. Oytun Erbaş evlilik için Başkan Tahmazoğlu’ndan yardım istedi
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: Araçlarda maddi hasar oluştu
Gaziantep'te cumartesi günü elektrik kesintisi alarmı
Rektör Doğan, Çocuk Komisyonunda Görevlendirilen Karadağ’ı Ağırladı
Kesinleşmiş 15 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Motosiklet kazasında yaralanan 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
GSO’dan sanayide sürdürülebilirlik için finansman vurgusu
Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 9 ayda 2,8 milyar dolar
GAÜN'lü Akademisyene önemli görev
Gaziantep’te ayakkabı deposunda yangın: Küle döndü 
Gaziantep'te ev yangınında yaralanan 14 yaşındaki çocuk kurtarılamadı
Gaziantep'te 16 Ekim'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
NRT Yönetiminden Nizip Ticaret Borsası’na "Hayırlı Olsun" Ziyareti
Gaziantep'te iş kazası yine can aldı: Bir ölü, bir ağır yaralı 
Türk Halı Sektöründen Avrupa Çıkartması: Paris'in Ardından Milano'da Yoğun İlgi
Melih Meriç: “Haber susturulunca gerçekler ortadan kalkmaz”
Gaziantep’in ana arterlerinde yenileme çalışmaları tamamlandı