Nizip Ticaret Borsası’nda Yeni Dönem Başladı: İşte Yeni Yönetim ve Görev Dağılımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip Ticaret Borsası’nda Yeni Dönem Başladı: İşte Yeni Yönetim ve Görev Dağılımı
Abone ol
Nizip Ticaret Borsası’nda (NTB) 1 Ekim 2026 tarihinde yargı gözetiminde başlayan organ seçimleri süreci, tüm kurulların ve komisyonların belirlenmesiyle resmen tamamlandı.

Tek listenin yer aldığı seçimlerin ardından Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden İbrahim Sarı seçilirken, Meclis Başkanlığı görevini Ahmet Polat üstlendi. 

31 yıldır faaliyetini sürdüren Nizip Ticaret Borsası’nın 8.dönemi’nde (2026-2030) görev alacak yönetim, meclis divanı, komisyonlar ve imza sirküleri de netlik kazandı.

Seçim Süreci İtirazsız Tamamlandı

Nizip Ticaret Borsası’nda 1 Ekim’de yapılan Meclis Seçimleri ve 8 Ekim’de gerçekleştirilen Yönetim Kurulu, TOBB Genel Kurul Delegeliği ve Disiplin Kurulu seçimleri, yasal süreç içinde herhangi bir itiraz olmaksızın kesinleşti. Seçimlerin ardından en yaşlı üye Davut Akın’ın başkanlığında toplanan Borsa Meclisi, kendi arasında yaptığı oylama ile Meclis Başkanlığına Ahmet Polat’ı, Başkan Yardımcılığına Davut Akın’ı, Katip Üyeliğe ise Haşim Korkmaz’ı seçti.

Yönetim Kurulunda Görev Dağılımı Yapıldı

Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı başkanlığında toplanan yeni yönetim kurulu, yargı gözetimi olmaksızın gerçekleştirdiği ilk toplantıda kendi içindeki görev dağılımını belirledi. Yapılan oylama neticesinde; Harun Aslan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Mehmet Sönmez ise Muhasip (Sayman) Üye oldu. Mustafa Kemal Çetinkaya ve Mehmet Ali Kılıç ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak yönetimde yer aldı. 

Komisyonlar ve Stratejik Planlama Ekibi Kuruldu

Gelecek 4 yıllık dönemde borsa faaliyetlerinin can damarını oluşturacak komisyonlar ve çalışma ekipleri de oy birliğiyle şu şekilde şekillendi:

Hesapları İnceleme Komisyonu: Coşkun Güngördü (Komisyon Başkanı), Yahya Onur Altınbaş (Başkan Yardımcısı), Osman Yılmaz (Üye).

Satın Alma Komisyonu: Ahmet Polat (Başkan), Harun Aslan (Üye), İbrahim Sarı (Üye).

Akreditasyon İzleme Komitesi: İbrahim Sarı (Komite Başkanı), Harun Aslan (Üye), Osman Şahin (Üye) Mehmet Eray Ölçal (Genel Sekreter) ve Abuzer Küpeli (Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu).

Stratejik Planlama Ekibi: İbrahim Sarı (Üye), Harun Aslan (Üye), Mehmet Eray Ölçal (Üye) ve Abuzer Küpeli (Üye).

Disiplin Kurulu Seçim Sonuçları Kesinleşti ve Başkan Belirlendi

8 Ekim’de yargı gözetiminde gerçekleştirilen organ seçimlerinin ardından, Disiplin Kurulu üyeleri de saat 11:00'de ilk toplantısını yaptı. Kurulun en yaşlı üyesi Esra Kurtoğlu’nun başkanlığında toplanan Nizip Ticaret Borsası Disiplin Kurulu, kendi arasında yaptığı oylama neticesinde Disiplin Kurulu Başkanlığına Mehmet Kocaaslan’ı seçti. Disiplin Kurulu asil üyeliklerinde Mehmet Kocaaslan ve Esra Kurtoğlu'nun yanı sıra Emre Dağ, Mehmet Hanifi Karabulut, Mehmet Gören ve Necmettin Açıkgöz yer aldı.

Borsa Yönetiminden Örnek Davranış: "Huzur Hakkı" Almayacaklar

Yeni dönemin ilk toplantısında Nizip Ticaret Borsası yönetiminden takdir toplayan örnek bir karar çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı ve tüm yönetim kurulu üyeleri, 4 yıllık görev süreleri boyunca katılacakları hiçbir toplantı için "Huzur Hakkı" talep etmeyeceklerini ve bu haklarından feragat ettiklerini yazılı bir beyanla taahhüt ettiler. Bu karar Meclis ve Disiplin Kuruluna da sunularak kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te husumet kanlı bitti: 20 yaşındaki genç hayatını kaybettiÖnceki Haber

Gaziantep’te husumet kanlı bitti: 20 yaş...

Nizip Ticaret Odası’nda 15. Grup Seçimi İptal EdildiSonraki Haber

Nizip Ticaret Odası’nda 15. Grup Seçimi...

Yorum Yazın

Gaziantep Ticaret Odası’nda seçim süreci tamamlandı
Gaziantepli Kore gazisi Osman Eker 94 yaşında hayatını kaybetti
Gaziantep'te sağlıklı kentler için sürdürülebilir dönüşüm programı başladı
Prof. Dr. Oytun Erbaş evlilik için Başkan Tahmazoğlu’ndan yardım istedi
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: Araçlarda maddi hasar oluştu
Gaziantep'te cumartesi günü elektrik kesintisi alarmı
Rektör Doğan, Çocuk Komisyonunda Görevlendirilen Karadağ’ı Ağırladı
Kesinleşmiş 15 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Motosiklet kazasında yaralanan 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
GSO’dan sanayide sürdürülebilirlik için finansman vurgusu
Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 9 ayda 2,8 milyar dolar
GAÜN'lü Akademisyene önemli görev
Gaziantep’te ayakkabı deposunda yangın: Küle döndü 
Gaziantep'te ev yangınında yaralanan 14 yaşındaki çocuk kurtarılamadı
Gaziantep'te 16 Ekim'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
NRT Yönetiminden Nizip Ticaret Borsası’na "Hayırlı Olsun" Ziyareti
Gaziantep'te iş kazası yine can aldı: Bir ölü, bir ağır yaralı 
Türk Halı Sektöründen Avrupa Çıkartması: Paris'in Ardından Milano'da Yoğun İlgi
Melih Meriç: “Haber susturulunca gerçekler ortadan kalkmaz”
Gaziantep’in ana arterlerinde yenileme çalışmaları tamamlandı