GSO’da İnşaat Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GSO’da İnşaat Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde İnşaat Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların katılımları ile yapılan toplantıda, sektörel sorunlar, çözüm önerileri ve firmaların beklentileri değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “14 farklı meslek grubunda gerçekleştirmeyi planladığımız 14 sektörel toplantının sizlerin katılımları ile bugün 5’incisini gerçekleştiriyoruz. Deprem sonrasında sektörlere bağlı olarak hepimizin yaşadığı sıkıntılar var. Bugün burada bu sıkıntılarımızı dile getirerek çözüme kavuşturma noktasında istişarelerde bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Depremin yaralarının sarılması ve üretimin hız kesmeden kaldığı yerden devam etmesi için ellerinden gelen gayreti sarfettiklerini dile getiren Ünverdi; “Bu hafta içerisinde Ankara’da depremden etkilenen 11 ilin Oda başkanları olarak çevre ve şehircilik bakanımız ile bir görüşme gerçekleştireceğiz, çözüme kavuşmasını istediğimiz konuları kendilerine ileteceğiz” diye konuştu.

“Zor zamanlardan geçiyoruz” diyen Ünverdi, “Bu zorlukların başında finansmana erişim en önemli konulardan birisi haline geldi. Bununla birlikte depremin getirdiği zorluklar da ilerleyişimizin önüne bir engel olarak çıkıyor. Özellikle başta KOSGEB tarafından verilen destekler olmak üzere; devletimizin sağlamış olduğu imkanların kullanımına önem verilmesi gerekiyor. Bu noktada toplantımıza gelip bizleri bilgilendiren KOSGEB Gaziantep İl Müdürümüz Muhammed Paksoy’a, katılımlarınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KOSGEB GAZİANTEP İL MÜDÜRÜ MUHAMMED PAKSOY

KOSGEB olarak çağın gerektirdiği şartlara göre güncellemeler yaparak farklı alanlarda farklı destekler sunduklarını kaydeden KOSGEB İl Müdürü Muhammed Paksoy da, özellikle deprem sonrasında imalatçı gruba ağırlık vermek üzere istihdam, makine, alt yapı veya kurumsal kapasiteyi geliştirme konularında destekler sağladıklarını söyledi.

Bunun yanı sıra fabrikaların akıllı üretime dönüşümü veya makine altyapısını artırmaya yönelik, Gaziantep Sanayi Odası’nın da vurgu yaptığı Yeşil Dönüşüm üzerine de desteklerin mevcut olduğunu aktaran Paksoy şunları kaydetti:

“Aralık ayında çıkmasını planladığımız güneş enerjisi, yeşil üretim ve karbon salınımına yönelik destek açıklaması bekliyoruz. Yeşil ve yenilenebilir üretime önem vermemiz gerekiyor. Gaziantep Model Fabrika’dan üretim hatlarınızın düzenli, hızlı ve sorunsuz işlemesi, maliyetleriniz azalırken üretim kapasitelerinizin artması adına yalın üretim ve dijitalleşme konularında eğitim almanızı tavsiye ediyorum. Bu alınacak olan eğitimin maliyetinin yüzde 80 oranı KOSGEB tarafından karşılanıyor.”

Toplantı soru-cevap ve bilgilendirmelerin ardından sona erdi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaya’dan mülakatın kaldırılması için kanun teklifiÖnceki Haber

Kaya’dan mülakatın kaldırılması için kan...

Freni patlayan midibüs 2 aracı biçip parka daldıSonraki Haber

Freni patlayan midibüs 2 aracı biçip par...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 5 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerler
NTB’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
Gaziantep'te yardım yapma vaadiyle dolandırıcılık!
Gaziantep’te korkunç olay! Henüz 20 yaşındaydı...
Gaziantep'te yeni OSB Hastanesi hizmete açıldı
Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu
Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
49 kişinin yakınları tahliyeye tepki gösterdi
Gaziantep FK, kupada tur atladı
Ressam Azmi Atilla SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Yıldırım: Hedefimiz Türkiye ihracatından %4 pay almak
Proje Ulaşımda Bölgeye Yeni Nefes Olacak
Gaziantep Büyükşehir’in Yeni Konut Müjdesi’nin Şartları Belli Oldu
Güneydoğu Anadolu Kasım Ayını 998,7 Milyon Dolarlık İhracatla Tamamladı
Gençler, Nizip Belediyesi Bilim Merkezi’nde sınavlara hazırlanıyor
Eşi eleman bulamayınca kentin tek kadın çaycısı oldu
Yılmaz’dan Ankara önemli temaslar
Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi