CHP'li Öztürkmen: İktidar milletimizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Öztürkmen: İktidar milletimizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyor!
Abone ol
Asgari ücretin 17,002 TL olduğu ülkemizde açlık sınırı 19,000 TL'ye dayandı. CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, “Asgari ücretle ve 10 bin TL emekli maaşıyla yaşamaya çalışan milyonlarca insanımız açlığın pençesine bırakıldı” dedi. Erdoğan'ın “Fakirden zengine doğru artan bir servet transferi yaşanıyor” sözlerini hatırlatan Öztürkmen, “Açlık ve yoksulluk vatandaşa, servet size aktı” ifadelerini kullandı. 

Öztürkmen'in açıklaması şöyle:

“TÜRK-İŞ, mayıs ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını bugün açıkladı. Buna göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı, 18 bin 969 TL’ye yükseldi. Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaları kapsayan yoksulluk sınırı ise 61 bin 788 TL’ye çıktı. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 24 bin 609 TL’ye yükseldi.

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ‘gıda için’ yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 7,02 oranında gerçekleşti. Beş aylık değişim oranı yüzde 31,44 oldu. Son on iki ay itibarıyla değişim oranı ise yüzde 83,06 olarak hesaplandı. Yıllık ortalama artış yüzde 79,43 oldu.

Bu rakamlar göstermektedir ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetimindeki AKP iktidarı Türk Milleti'ni açlıkla sınamaktadır. Asgari ücretin 17,000 TL olduğu bir ülkede açlık sınırı 19,000 TL'ye dayanmış. Yoksulluk sınırı ise 61,788 TL. Yani vatandaşlarımızın ezici çoğunluğu “yoksul” bile değil! AKP iktidarında yoksulluk sınırını aşabilmek lüks oldu. 

Asgari ücretle ve 10 bin TL emekli maaşıyla yaşamaya çalışan milyonlarca insanımız açlığın pençesine bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen günlerde, sanki bu ülkeyi 22 yıldır kendisi yönetmiyormuş gibi, “Fakirden zengine doğru artan bir servet transferi yaşanıyor” ifadelerini kullandı. Evet, sizin iktidarınızda Türkiye'de servet birilerine aktı. Açlık ve yoksulluk ise Türk Milleti'ne kaldı.” 

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Dünden Bugüne” Güllü Ailesi’nin HikayesiÖnceki Haber

“Dünden Bugüne” Güllü Ailesi’nin Hikayes...

Çok sayıda suç unsuru ele geçirildiSonraki Haber

Çok sayıda suç unsuru ele geçirildi

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor