CHP'li Meriç, Nurdağı’nda bir türlü tamamlanamayan “Ölüm Yolu”nu Meclis gündemine taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Meriç, Nurdağı’nda bir türlü tamamlanamayan “Ölüm Yolu”nu Meclis gündemine taşıdı
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Nurdağı ile Gaziantep şehir merkezi arasında bulunan ve kamuoyunda "Ölüm Yolu" olarak bilinen D-825 devlet yolundaki bitmeyen çalışmaları Meclis gündemine taşıdı. 2022'de temeli atılan projenin akıbetini soran Meriç, "Vatandaşın can güvenliği ihale süreçlerine kurban edilemez" dedi.

“Ölüm Yolu” için kritik sorular

Nurdağı-Gaziantep arasındaki 54 kilometrelik güzergahta yaşanan ulaşım çilesine dikkat çeken Meriç, “Bu yol dar yapısı, keskin virajları ve yoğun trafiği nedeniyle bölge halkı tarafından ‘Ölüm Yolu’ olarak adlandırılıyor. Buraya bölünmüş yol yapmak için projeler üretildi, şatafatlı açılışlar yapıldı. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala ilerleme yok. Hala kazalar oluyor, hemşehrilerimiz vefat ediyor. AKP iktidarının insan canına verdiği değerin özeti işte budur. Sorularımıza cevap alamıyoruz, önergelerimize devlet ciddiyetinden uzak, ezber yanıtlar veriliyor. 2022’de törenle duyurulan yol çalışması için yakın zamanda neden yeni ihale açıyorsunuz? Hem kamu kaynakları boşa harcanıyor hem de vatandaşlarımızın yol çilesi devam ediyor. Bu durumun derhal ve çok süratli bir biçimde düzeltilmesi lazım.” diye konuştu.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç konuya ilişkin olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

  1. 2022 yılında temel atma töreni yapılan bu projenin hala bitirilememesinin gerekçesi nedir ve proje tam olarak ne zaman tamamlanarak hizmete girecektir?
  2. Mevcut ihalenin tasfiye edilmesi ve kalan kısımlar için yeniden ihale sürecine gidilmesinin somut sebebi nedir?
  3. Kamuoyunda “ölüm yolu” olarak bilinen bu güzergahta, son 5 yılda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda kaç vatandaşımız vefat etmiş, kaç vatandaşımız yaralanmıştır?
  4. Yolun yapımında kullanılacak malzemelerin kalite standartları, iklim değişikliğine ve sürdürülebilirlik kriterlerine uygun şekilde mi tasarlanmıştır?
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’in Kuşları Görücüye ÇıkıyorÖnceki Haber

Gaziantep’in Kuşları Görücüye Çıkıyor

Kış mevsiminde çocuklara dikkat Sonraki Haber

Kış mevsiminde çocuklara dikkat 

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor