
Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda öğrencilerin hazırladığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.
Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda öğrencilerin hazırladığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Bilim Fuarı’nın açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Ahmet Gök, Yurt Kur İl Müdürü Ahmet Kölemen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Diyanet SenBaşkanı Müslüm Göral, Toç BirSen Başkanı Rıfat Yaşar, Büro Memur Sen Başkanı Hanifi Borazan, Bayındır Memur Sen Başkanı Yahya Bilici, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erkan Aklap, Mehmet Sarıyıldız, Hüseyin Kaya, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılışın ardından protokol, öğrenciler tarafından hazırlanan 20 projenin yer aldığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı gezdi. Öğrencilerin hazırladıkları projeler büyük beğeni topladı. Daha sonra okula ismini veren Mehmet Akif İnan adına hazırlanan köşenin açılışı gerçekleştirildi.
Çok özgün projelerin sergilendiğine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, bu tarz projelerin ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemli olduğunu, bu projelerin Tübitak tarafından değerlendirilmesinin, ülkemizin geleceği açısından önem arz ettiğini belirtti.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Ahmet Gök ise, “Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda bulunmak bize Memur Sen ailesi olarak ayrı bir mutluluk vermektedir. Okullarımızda bu tür etkinliklerin yapılmasından dolayı başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Mete’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe’ye ve onların öncülüğünde Okul Müdürümüz Ayhan Sarı’ya emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de, Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nun 3 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen, birçok başarıya imza attığını belirterek, “Bu başarının mimarları olan başta okul idaresini, çalışkan öğretmenlerini, öğrencilerini ve velilerini tebrik ederim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından resim atölyesi, teknoloji ve tasarım sergisinin açılışları gerçekleştirildi.


































Yorum Yazın