Kent Konseyi kent verilerini değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kent Konseyi kent verilerini değerlendirdi
Abone ol
Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetimi hayata geçirmek” amacıyla kurulmuş olan Gaziantep Kent Konseyi en son toplantısını gerçekleştirdi.

Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetimi hayata geçirmek” amacıyla kurulmuş olan Gaziantep Kent Konseyi en son toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantıya, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, başkan yardımcıları Adil Sani Konukoğlu, Ahmet Tiryakioğlu ve yürütme kurulu üyeleri katıldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Deha Dede, toplantıda katılımcılara yönelik “Kente Dair Önemli İstatistikler” konulu bir sunum yaptı. 

Sunumunda Bölge Müdürü Dede, Gaziantep iline ait nüfus, göç, demografi (doğum, ölüm, intihar, evlenme, boşanma), kültür, yaşam memnuniyeti, hanehalkı tüketim harcamaları, işgücü, dış ticaret, TÜFE, motorlu kara taşıtları, konut satış, yapı izin ve illerde yaşam endeksi verilerini katılımcılarla paylaştı. 

Katılımcılar kente dair sorunlara veriler ışığında çözüm bulmaya, fikir alışverişinde bulunmaya çalıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde dil kursları başlıyorÖnceki Haber

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde dil k...

Suriyeli kadın ve çocukları bakın nasıl satmışlarSonraki Haber

Suriyeli kadın ve çocukları bakın nasıl...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 5 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerler
NTB’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
Gaziantep'te yardım yapma vaadiyle dolandırıcılık!
Gaziantep’te korkunç olay! Henüz 20 yaşındaydı...
Gaziantep'te yeni OSB Hastanesi hizmete açıldı
Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu
Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
49 kişinin yakınları tahliyeye tepki gösterdi
Gaziantep FK, kupada tur atladı
Ressam Azmi Atilla SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Yıldırım: Hedefimiz Türkiye ihracatından %4 pay almak
Proje Ulaşımda Bölgeye Yeni Nefes Olacak
Gaziantep Büyükşehir’in Yeni Konut Müjdesi’nin Şartları Belli Oldu
Güneydoğu Anadolu Kasım Ayını 998,7 Milyon Dolarlık İhracatla Tamamladı
Gençler, Nizip Belediyesi Bilim Merkezi’nde sınavlara hazırlanıyor
Eşi eleman bulamayınca kentin tek kadın çaycısı oldu
Yılmaz’dan Ankara önemli temaslar
Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi