Gaziantep’te 2020'de 35 bin 358 konut el değiştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep’te 2020'de 35 bin 358 konut el değiştirdi
Abone ol
2020 yılı konut satışlarına ilişkin yapılan araştırmaya göre Gaziantep’te 35 bin 358 konut el değiştirdi. Türkiye genelinde satışı yapılan yaklaşık 1,5 milyon konutun yüzde 2'si Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde satıldı.

Yapılan araştırmalarda Türkiye genelinde 2020 yılında 1 milyon 499 bin 316 konutun satış sonucu el değiştirdiği belirlenirken sıralamada Gaziantep, 35 bin 358 konut satışı ile 9. sırada yer aldı.
Konut satışları Türkiye genelinde olduğu gibi bölge illeri olan Adıyaman, Gaziantep ve Kilis’te 2020 yılında bir önceki yıla göre arttı. Gaziantep, Türkiye genelinde 2020 yılında satışı yapılan 1 milyon 499 bin 316 konutun yüzde 2’si kadar paya sahip oldu. Gaziantep’te gerçekleşen konut satışının 12 bin 227’si sıfır konut satışı, 23 bin 131’i ikinci el satış olurken bunların 12 bin 237’si ipotekli satış olarak gerçekleşti.

Adıyaman’da 2020 yılında 7 bin konut satıldı
Adıyaman’da bir önceki yıla göre konut satışları arttı. 2019 yılında satışı yapılan konut sayısı 7 bin 116 iken 2020 yılında toplam 7 bin 382 konut satıldı. Adıyaman 2020 yılında satılan konut sayısı bakımında tüm iller içinde 42. sırada yer aldı. 2020 yılında Türkiye genelinde satışı yapılan konutun yüzde 0,5’i kadar paya sahip oldu. 2020’de Adıyaman’da gerçekleşen konut satışının 2 bin 956’sı ilk el satış olarak, 4 bin 426’sı ikinci el satış olurken bunların 2 bin 357’si ipotekli satış olarak gerçekleşti.

Kilis’te konut satışı arttı
Kilis’te bir önceki yıla göre konut satışları arttı. 2019 yılında satışı yapılan konut sayısı 2 bin 673 iken 2020 yılında toplam 3 bin 35 konut satıldı. Kilis, 2020 yılında satılan konut sayısı bakımından tüm iller içinde 65. sırada yer aldı. Türkiye genelinde 2020 yılında satışı yapılan konutun yüzde 0,2’si kadar paya sahip oldu. 2020’de Kilis’te gerçekleşen konut satışının bin 116’sı ilk el satış, bin 919’u ikinci el satış olurken bunların 732’si ipotekli satış olarak gerçekleşti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep FK'nın yeni hocası Rize'de imza attıÖnceki Haber

Gaziantep FK'nın yeni hocası Rize'de imz...

Bilim Kurulu bugün toplanıyor...Sonraki Haber

Bilim Kurulu bugün toplanıyor...

Yorum Yazın

CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı