Türkiye-Irak Ticaretinde Kerkük Hamlesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye-Irak Ticaretinde Kerkük Hamlesi
Abone ol
DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, T.C. Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan’ın başkanlığındaki heyet kapsamında Kerkük’te çeşitli temaslarda bulunduklarını belirterek, Kerkük’ün ekonomik potansiyelinin Türk özel sektörü tarafından yakından takip edildiğini ifade etti.

Kerkük’e yeni atanan Valisi Mehmet Seman Ağa’yı resmi ziyaretle başlayan program, Kerkük Ticaret Odası ve özel sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantılar ile devam etti. Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Acar, Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişiminde özel sektörün belirleyici rol oynadığını vurguladı.
Acar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kerkük; enerji, tarım, lojistik, sanayi ve ticaret alanlarında önemli fırsatlar barındıran stratejik şehirlerden biridir. Türk firmaları, Irak’ın yeniden imar ve kalkınma sürecine katkı sunmaya hazırdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda da karşılıklı yatırım imkanları, ticari iş birlikleri ve sektör bazlı fırsatlar ele alınmıştır.”
Toplantıya katılan Türk iş heyetinin, inşaat ve altyapı, sağlık ve medikal, taşımacılık ve lojistik, depolama ve antrepo hizmetleri, yapı malzemeleri, finans, bankacılık, tarım ve seracılık gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalardan oluştuğunu belirten Acar, Kerkük ile Türk özel sektörü arasında doğrudan temasların artırılmasının önemine dikkat çekti.
Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini daha ileri seviyelere taşımak için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade eden Acar, Kalkınma Yolu Projesi’nin de bölgesel ticaret ve lojistik açısından önemli fırsatlar oluşturduğunu kaydetti.
Acar ayrıca, iş dünyasının daha etkin hareket edebilmesi adına vize süreçleri, ödeme sistemleri, gümrük uygulamaları ve taşımacılık alanlarında yaşanan sorunların çözümünün önem taşıdığını belirterek, DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi olarak bu konuları ilgili makamlarla sürekli gündemde tuttuklarını ifade etti.
Gerçekleştirilen temasların Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik iş birliklerine katkı sağlaması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Üniversitesi'nde ulaşımın yeni adı: GAZİBİSÖnceki Haber

Gaziantep Üniversitesi'nde ulaşımın yeni...

Gaziantep'te Cezaevinden Çıkan Şahıs Dehşet SaçtıSonraki Haber

Gaziantep'te Cezaevinden Çıkan Şahıs Deh...

Yorum Yazın

Gaziantep’te Korkutan İhbar: Olay Yerinde Hayatını Kaybettiği Belirlendi
Gaziantep’te acı olay: Muhammed suda boğuldu
Nizip’te Asayiş Operasyonları: 43 Şüpheli Yakalandı, 23 Aranan Şahıs Tutuklandı
NTB Başkanı Sarı’dan Dünya Çiftçiler Günü Mesajı
CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali