GTB’de, İstihdam teşvikleri anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GTB’de, İstihdam teşvikleri anlatıldı
Abone ol
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü iş birliğiyle ‘İstihdam Teşvikleri” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü iş birliğiyle ‘İstihdam Teşvikleri” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GTB mart ayı olağan meclis oturumu öncesi gerçekleştirilen toplantıda SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, GTB meclis üyelerine istihdam seferberliğinin işçi ve işverenlere sağladığı avantajlar hakkında bilgiler verdi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, SGK İl Müdürü Uzun, işverenlerin faydalanabileceği 10 farklı istihdam teşvikinin bulunduğuna işaret etti.

Uzun,” Uygulanan teşvikler, 687 KHK ile getirilen, 6111 sigorta primi, yeni yatırımlara verilen, engelli istihdamına verilen, işbaşı eğitimi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, kültür yatırımları ve girişimleri, 5 puanlık ve yurt dışındaki işlerde çalıştırılan sigortalılar için verilen teşvikler olarak 10 başlık altında toplanmakta “dedi.

İşveren için sağlanan istihdam teşviklerinin şartları hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Uzun, öncelikle işverenlerin aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içerisinde vermesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İş veren için aranan şartlar içerisinde sigorta primlerinin yasal süresinde ödenmesi, kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması, bildirilen sigortalının fiilen çalışıyor olması, SGK’ya prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmaması gerekmekte. Bu şartları yerine getiren işverene ilave istihdamın toplam katkısı 1 sigortalı için yaklaşık 8 bin 508 Türk lirasını bulmakta.”

Uzun, kamu idarelerine ait işyerleri, ihale konusu işler, SGDP’ye tabi çalışanlar ve yurt dışında çalışan sigortalıların ise belirtilen desteklerden faydalanamadığını belirtti.

Gaziantep’teki işyeri ve sigortalı sayısı hakkında da açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Uzun, Gaziantep’te 31 bin 884 iş işyerinde, 395 bin 275 sigortalının çalıştığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliğini desteklediklerini belirten GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise istihdam seferberliğinin işçi ve işveren kesimlerine ayrı ayrı cazip fırsatlar sunduğunu ifade etti.

GTB’de ‘İŞKUR Başvuru Noktası’ oluşturduklarını da anımsatan Tiryakioğlu, istihdam seferberliğine katılmak isteyen tüm işçi ve işverenlerin İŞKUR’a gitmeden başvurularını bu noktadan da gerçekleştirebileceklerini söyledi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş’te yaptığı konuşmada, SGK İl Müdür Uzun’a aktardığı değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederek, Gaziantep’in bu seferberlikte Türkiye’de ilk 5 içerisinde yer almasını arzuladıklarını ve bunun için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Memiş, sanayi, ticareti ve ihracatı ile Türkiye’nin model şehri Gaziantep’in bu başarıya yakalayacak potansiyele ve güce sahip olduğunu sözlerine ekledi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hamleler yarıştı okullar kazandı Önceki Haber

Hamleler yarıştı okullar kazandı

Sanko Park 10 bin fidan hediye ettiSonraki Haber

Sanko Park 10 bin fidan hediye etti

Yorum Yazın

CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı