Dövizin yükselişine ilginç tepki...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dövizin yükselişine ilginç tepki...
Abone ol
Para koleksiyoneri Esat Kaplan, son günlerde artan döviz kuruna tepki olarak doların turşusunu kurdu. Vatandaşlara esprili bir şekilde çağrıda bulunan Kaplan, “Benim gibi turşusunu kurmayın, dolarlarınızı bozdurun” dedi.

Gaziantep’te para koleksiyonu sahibi Esat Kaplan, döviz kuruna çok ilginç bir tepki gösterdi. Dolarların turşusunu kuran Kaplan, dövizin ülke ekonomisine zarar verdiğini ve vatandaşların döviz yerine TL'ye yönelmesi gerektiğini vurguladı.

"Tepki olsun diye doların turşusunu kurdum"
Doların ülke ekonomisine zarar verdiğini ve turşusunu kurarak tepki gösterdiğini belirten Esat Kaplan, “Şu anda dolar, AVRO gibi diğer para birimleri ülke ekonomimize aşırı derecede zarar veriyor. Biz de dedik ki dolara tepki göstermek için dolarlarınızı elden çıkarmanızı turşusunu mu kuracaksınız tabiri ile buradan söylüyoruz. Doların aslında bir kağıt parçası olduğunu ve ülkeye zarar verdiğini anlatıyoruz. Yani elinizdeki dolar, avro, altın gibi şeyleri biran önce ülke ekonomisine katkı sağlamak için en azından merkez bankamıza yatırın. Yastık altında durdurarak kendi ülkemize, kendi torunlarımıza zarar veriyoruz. Biz biran önce elden çıkartmalıyız. En azından bankada tutmalıyız ki bankalarımız güçlü dursun. O yüzden dolara ve avroya tepki gösteriyoruz” dedi.

“Para turşusunu görenler şaşırıyor”
Para turşusunu gören insanların hayret içerisinde kaldığını ifade eden Kaplan, “ Paranın turşusunu görenler önce şaşırıyor. Sonra bir kahkaha atıyorlar. Onlara dolarınızı bozdurun turşusunu mu kuracaksınız diyoruz” ifadelerini kullandı.
Esat Kaplan'ın koleksiyonunda yüzlerce ülkeye ait yaklaşık 4 ton para bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Andre Felipe: Taraftarları mutlu edeceğime söz veriyorumÖnceki Haber

Andre Felipe: Taraftarları mutlu edeceğ...

Hububat bakliyat ihracat şampiyonluğunu kaptırmıyorSonraki Haber

Hububat bakliyat ihracat şampiyonluğunu...

Yorum Yazın

CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı