BALAT’TAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BALAT’TAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI!
Abone ol
MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, son günlerde artan terör olayları kınadı. Balat, sitemize yaptığı özel açıklamasında, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Açıklamasında, Türklerle ve Kürtlerin bin yılı aşkın bir süredir bu topraklarda kardeşçe yaşadığını ifade eden Balat, “Bu zor günlerde en önemli şey; toplumsal barış ve huzurdur. Son günlerde yaşanan terör ve şiddet olayları Türkiye’nin üzerine kara bulutların toplanmasına neden oldu.  Bu kara bulutları birlik ve beraberlik içerisinde dağıtacağız” dedi.  “Yüreklerimizi dağlayan şehit haberleriyle doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine ülke genelinde derin bir yas var. Öncelikle vatanlarına sahip çıkmak pahasına toprağa düşmüş aziz kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve yakınlarına Cenab-ı Haktan sabırlar, güç ve kuvvet diliyorum” diyen Balat, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Ülkemizi içten ve dıştan kemiren tüm terör ve şiddet olaylarını ve bunları ortaya çıkaran, destekleyen unsurları kınıyor, en sert dille lanetliyorum. Tüm emniyet mensuplarımızın bu huzurun tesisindeki yüce mücadelesini yürekten destekliyorum. Bin yılı aşkın bir süredir bu topraklarda kardeşçe yaşayan bireyler olarak; yaşadığımız bu zor günlerde en önemli şeyin toplumsal barış ve huzur olduğuna canı gönülden inanıyorum. Barış ve huzurun temini için tüm kurum temsilcilerinin söylemlerinde toplumsal hassasiyetlere dikkat etmelerini arzu ediyorum. Gelecek aydınlık yarınlarımız için her şeyden önce kardeşliğimize ve barışımıza sahip çıkmalıyız.”

OYUNA GELMEYELİM

Türkiye gibi güçlü bir ülkeyi bölmek, parçalamak için birçok oyun oynadığına dikkat çeken Balat, bugüne kadar kardeşçe yaşayan Türk Milleti’nin bu oyunlara gelmeyeceğini vurguladı. Artan terör olaylarının başta ekonomi ve iş hayatını çok olumsuz etkilediğini belirten Balat, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Bu terörün çok kısa zamanda bitirilmesi ve normalleşmemiz lazım. Başbakanımız, hükümetimiz ve güvenlik güçlerimiz bütün güçleriyle terörü bitirmek için uğraşıyorlar. Bu terör olayları gerek ekonomimizi gerekse iş hayatını çok olumsuz etkilemektedir. Bizlerin çok dirayetli durup, oyuna gelmememiz gerekiyor. Türk Milleti arasında hiçbir ayrıcalık yoktur. O kadar iç içe girmişiz ki, birbirimizi o kadar benimsemişiz ki, herkes hiçbir etnik köken gözetmeksizin birlikte yaşamayı başarmıştır. İnsanlarımız birbirinden ya kız almış, ya kız vermiştir. İş hayatında her zaman birlik beraberlik içerisinde çalışmışızdır. Ben 50 yıllık meslek hayatımda çoğunluğu Kürt kökenli doğulu insanlarımızla çalıştım. Askerliğimi Doğubayazıt’ta yaptım. Orada yedek subay olarak okullarında gidip ders verdim. Hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Hep sevgi ve kucaklaşmayla karşılaştım. Şimdi ne oldu da biz bu hale düştük. Yaşananlara anlam vermekte zorlanıyor insan. Belli ki Türk Milleti üzerinde oyunlar oynanmak isteniyor. Halkımızın etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun bu oyunlara prim vermemesi ve uyanık olması gerekiyor. Hiçbirimizin bir başka ülkesi yok. Ülkesinin bütünlüğüne, halkının birliğine sahip çıkıp, koruyamayanların sonunu tüm dünya görüyor. O nedenle her zaman olduğundan çok daha fazla birbirimize kenetlenmeli ve birlik içerisinde ülkemizi içinde bulunduğu kaostan çıkartmalıyız.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu: Gizli Ajandamız Yok, İş Dünyasının Önünü AçacağızÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu: Gizli Ajandamız Yok, İş Dü...

Biber Çuvalları Yola SavrulduSonraki Haber

Biber Çuvalları Yola Savruldu

Yorum Yazın

Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 7 kişi yaralandı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı