Yeşil Dönüşüm GTB’de konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşil Dönüşüm GTB’de konuşuldu
Abone ol
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, tarım ve gıda sanayinde faaliyet gösteren GTB üyesi işletmelere yönelik 'Yeşil Dönüşüm Eğitimi’ düzenlendi.

AB yeşil mutabakatını oluşturan temel unsurların ele alındığı eğitimde, katılımcılara karbon temelli ekonomik büyüme yerine; temiz enerji odaklı büyümeyi hedefleyen mutabakatın küresel yol haritaları hakkında bilgiler verildi.
Gaziantep Ticaret Borsası, dünyada yeni bir ekonomik ve sosyal dönüşüm sürecini başlatan yeşil dönüşümle ilgili farkındalık oluşturmak ve üye işletmelerinin bu alanda sürdürülebilir üretim yöntemlerini benimseyerek, yeşil üretime geçişlerine katkı sunmak amacıyla 'Yeşil Dönüşüm Eğitimi’ gerçekleştirdi.
GTB ve GİZ tarafından PEP programı iş birliğinde yürütülen “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” projesi kapsamında tertiplenen eğitim programında, yeşil dönüşüm süreçleri masaya yatırıldı.
GTB üyesi firma temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen eğitimin açılışında konuşan eğitmen Okay Kayhanlı, yeşil mutabakatın ana hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
“Hedef, karbon salınımını sıfıra indirmek”
Avrupa'yı dünyanın ilk iklim nötr kıtası yapmak amacıyla uygulamaya alınan mutabakatın, 2030’a kadar karbon salımını 1990’a kıyasla yüzde 55 oranında azaltma, 2050’de ise karbon salımını sıfıra indirme hedefi taşıdığını kaydeden Kayhanlı, bu hedeflere ulaşabilmek için kademeli olarak yeni sektörel kriterler, vergiler ve iş modellerinin uygulamaya konulduğunu söyledi.
AB Yeşil Mutabakatının sadece sınırda karbon vergisi anlamına gelmediğine işaret eden Kayhanlı, Avrupa Yeşil Mutabakatının; AB’nin iklimden enerjiye, sanayiden tarıma, ulaşımdan finansmana varan geniş bir yelpazedeki politikalarının yükseltilen iklim hedefleri doğrultusunda gözden geçirilmesini hedeflediğini söyledi.
AB Yeşil Mutabakatı süreçleri
Eğitmen Kayhanlı yaklaşık 4 saat süren eğitimde, tarım ve gıda sanayinde faaliyet gösteren firma temsilcilerine, AB Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenlemesi, Tarladan Sofraya Stratejisi ve Almanya Tedarik Zinciri Yasası hakkında bilgiler aktardı.
İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimde, katılımcılardan gelen sorular yanıtlanarak, konuyla ilgili güncel gelişmeler üzerine paylaşımlar yapıldı.
GTB ve GİZ iş birliğiyle gerçekleştirilen Yeşil Dönüşüm eğitim programının ikincisinin ocak ayı içerisinde yapılması planlanmakta.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Meriç: Gaziantep YHT Projesinin Dış Finansmanı Neden Açıklanmıyor?Önceki Haber

CHP’li Meriç: Gaziantep YHT Projesinin D...

TFF Başkanı açıkladı! Ligler yeniden başlıyor!Sonraki Haber

TFF Başkanı açıkladı! Ligler yeniden baş...

Yorum Yazın

Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 7 kişi yaralandı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip