Yargıtay'dan TAG Otoyolu faciası kararına onay

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yargıtay'dan TAG Otoyolu faciası kararına onay
Abone ol
Gaziantep'te, aralarında İHA muhabirlerinin de bulunduğu 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan otobüs kazasıyla ilgili davada şoför Abdulkadir Memiş'e verilen 16 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Nizip kesiminde 20 Ağustos 2022 tarihinde meydana gelen otobüs kazasında aralarında İHA muhabirleri Umut Yakup Tanrıöver ve Muhammed Abdulkadir Esen ile aralarında sağlık çalışanları ve itfaiye erlerinin de bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti. Kaza sonrası Özel Diyarbakır firmasına ait otobüsün şoförü Abdulkadir Memiş'e “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan yargılandığı davada 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Şoförün cezası onandı
Karara yapılan itirazların ardından Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından inceleme yapıldı. Yapılan incelemede, şoförün davranışlarının kazanın meydana gelebileceğini öngörmesine rağmen risk almaya devam ettiği ve bilinçli taksir şartlarının oluştuğu vurgulandı. Verilen hüküm, yerel mahkeme ve bölge adliye mahkemesi tarafından da uygun bulundu.

Olayın geçmişi
Kaza, 20 Ağustos 2022 tarihinde TAG Otoyolu Nizip kesiminde meydana gelmişti. Kazada, İhlas Haber Ajansı muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen, Umut Yakup Tanrıöver, 3 sağlık çalışanı ve 3 itfaiye eri ile birlikte toplam 16 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi ise yaralanmıştı. Kaza sonrası görülen davada otobüs şoförü Abdulkadir Memiş'e “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şamil Tayyar’dan Asgari Ücret TepkisiÖnceki Haber

Şamil Tayyar’dan Asgari Ücret Tepkisi

HKÜ, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi'ni yenilediSonraki Haber

HKÜ, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim S...

Yorum Yazın

Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret