Yanlış botoks ölüme yol açabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yanlış botoks ölüme yol açabilir
Abone ol
Gaziantep Şehir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Zeynel Önder, bilinçsizce yapılan botoks uygulamalarının tehlikelerine dikkat çekti. Dr. Önder, merdiven altı ortamlarda uygulanan botoks ve yanlış ilaç kullanımının ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Gaziantep Şehir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Zeynel Önder, botoksun yalnızca Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla ve bu alanda uzmanlaşmış doktorlar tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Yanlış ellerde yapılan botoks, ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme yol açabilir. Vatandaşlarımız, botoks yaptıracakları merkezleri ve hekimleri mutlaka araştırmalı ve gerekli onaylara sahip olup olmadıklarından emin olmalıdır" dedi.

“Biz hastalara bakanlık onaylı uzmanlar tarafından yapılan botoksları öneriyoruz”
Botoksun doğru kullanımı ile ilgili bilgi veren Dematoloji Uzmanı Zeynel Önder, “Botoks tıp alanında kullanabildiği gibi estetik amaçla da kullanılabiliyor. İnce kırışıklıkların açılması için veya kırışıklık öncesi tedaviler için kullanılıyor. Botoks bir ilaç olduğu için doz kullanımı çok önemlidir. Bu işlem uzmanlık ister. Fakat son dönemlerde kozmetik işlemlere botoksa eğilim arttı. Bu nedenle merdiven altı olarak nitelendirdiğimiz yerlerde bilinçsiz botoks işlemleri yapılmaktadır. Hastalar o gibi yerlerde botoks yaptırdıktan sonra bize tedavi için geliyor. Yanlış işlemler uygulanıyor. Bazı işletmelerde bakanlık onayı olmayan ilaçlarla botoks yapılmakta. Bu gibi yerlerde botoks yaptıran hastalarda sağlık problemleri oluşmaktadır. Biz hastalara bakanlık onaylı uzmanlar tarafından yapılan botoksları öneriyoruz” şeklinde konuştu.

“Botoks ölümle sonuçlanabilir”
Botoksun yanlış yere uygulandığında ciddi problemler oluşturacağını söyleyen Dr. Önder, “Merdiven altı yapılan botokslar, hastalarda ciddi rahatsızlıklar oluşturabilir. Yüzde sarkma, şekil bozukluğu, solunum kasının etkilenmesi gibi ciddi problemler oluşturabilir. Yanlış ilaç kullanımında veya yanlış yere uygulandığında solunum yetmezliğinden ölüm gerçekleşebilir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu nasıl zihniyet Kitap yoksa ödev yok!Önceki Haber

Bu nasıl zihniyet Kitap yoksa ödev yok!

GastroANTEP festivali dolu dolu geçiyorSonraki Haber

GastroANTEP festivali dolu dolu geçiyor

Yorum Yazın

Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 7 kişi yaralandı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip