memo

Bugun...

GİRAY FİLO

GİRAY FİLOO

12-01-2021 13:16 Kategori: TEKNOLOJİ

WhatsApp sözleşmesi için harekete geçildi!

WhatsApp sözleşmesi için harekete geçildi!
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

" WhatsApp'ın kullanıcılarına dayattığı skandal gizlilik sözleşmesi sonrası, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan önemli bir karar geldi. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı."

KVKK, WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararının bugünkü toplantıda ele alınacağını duyurmuştu. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı. Öte yandan Rekabet Kurulunca da Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma açılmasına karar verilmişti.

KVKK, WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararının bugünkü toplantıda ele alınacağını duyurmuştu. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı. Öte yandan Rekabet Kurulunca da Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma açılmasına karar verilmişti.

Konuyu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri yönünden değerlendiren Kişisel Verileri Koruma Kurulu, toplantıda WhatsApp uygulaması hakkında, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlatılmasına karar verdi.

İncelemeyi yürütecek Kurul, süreci takip ederek, 8 Şubat 2021'de konuyu yeniden değerlendirecek.

WHATSAPP TEPKİ ÇEKEN SÖZLEŞMESİNİ BÖYLE SAVUNDU

WhatsApp bugün yaptığı yeni açıklamada tepki çeken gizlilik sözleşmesini "Yüzde 100 net olmak istiyoruz. Özel mesajlarınızı uçtan uca şifreleme ile korumaya devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini etkilemez" diyerek savundu.



Kaynak: Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ

Muhittinoğlu

gazete manşetleri MemoNews
Memo News 11.Sayı

Memo News 10.Sayı

Memo News 9.Sayı

Memo News 8.Sayı

Memo News 7.Sayı

Memo News 6.Sayı

Memo News 5.Sayı

Memo News 4.Sayı

Memo News 3.Sayı

Memo News 2.Sayı

Memo News 1.Sayı

Kahve Molası
NAMAZ VAKİTLERİ
SPOR MANŞETLERİ