Vekiller maaş için görev yapmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vekiller maaş için görev yapmıyor
Abone ol
Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, TBMM Başkanlığına iki soru önergesi vererek, artan yoksulluk ortamında tepki çektiği gerekçesiyle milletvekili maaşları hakkında araştırma komisyonu kurulmasını ve vekil maaşlarına zam yapılmamasını istedi. 

Önergesinin gerekçesinde ülkemizde yaşanan ekonomik buhranın dayanılamaz hale geldiğini belirten Gürban,  “Enflasyon verileri ışığında hayat pahalılığı dikkate alındığında memur, memur emeklisi ve işçilerimizin aldıkları maaşlarla geçinebilmeleri mümkün değildir. Aldıkları maaşlarla ayın sonunu getiremeyen, kredi kartı borçlarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın, refah seviyesi arttırılmadan milletvekilleri maaşlarına zam yapılmamalıdır” dedi.
 
 Milletvekilliğinin kutlu bir vazife ve jalk iradesinin yansıması olduğunu vurgulayan Gürban, “600 milletvekili içerisinde çok büyük çoğunluğu milletvekilliği hizmetini para için yapmamaktadır. Sürekli olarak görsel-yazılı basında milletvekili maaşları gündeme gelmektedir. Vatandaşlarımız arasında da tepki çeken milletvekili maaşlarına kayıtsız kalamayız. Ülkemizde açlık ve yoksulluk artmaya devam ederken milletvekili maaşlarına zam yapılmamalıdır. Bu bağlamdan hareketle kamuoyunda tepkilere yol açan milletvekili maaşları ve milletvekili emekli maaşları konusunda Anayasanın 98 inci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması konusunda gereğine arz ederim” talebinde bulundu.

Milletvekili ve emekli milletvekili maaşlarına zam yapılmaması için de bir önerge veren Gürban, gerekçe olarak artan yoksulluk ile milletvekilliği görevinin para için yapılmamasını gösterdi.
Gürban, şunları dile getirdi:                                              “Ülkemizde yaşanan ekonomik buhran dayanılamaz hale gelmiştir. Enflasyon verileri ışığında hayat pahalılığı dikkate alındığında memurlarımızın, emeklilerimizin ve ücretli çalışanlarımızın aldıkları maaşlarla geçinebilmeleri mümkün değildir. Aldıkları maaşlarla ayın sonunu getiremeyen, kredi kartı borçlarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın, refah seviyesi arttırılmadan milletvekilleri maaşlarına zam yapılmamalıdır. Milletvekilliği kutlu bir vazifedir. Halk iradesinin yansımasıdır. 600 milletvekili içerisinde çok büyük çoğunluğu milletvekilliği hizmetini para için yapmamaktadır. Sürekli olarak görsel-yazılı basında milletvekili maaşları gündeme gelmektedir. Vatandaşlarımız arasında da tepki çeken milletvekili maaşlarına kayıtsız kalamayız. Ülkemizde açlık ve yoksulluk artmaya devam ederken milletvekili maaşlarına zam yapılmamalıdır.”

Türk-İş’in Haziran 2024 raporuna göre açlık sınırının 18 bin 978 lira 77 kuruş olarak açıklandığını kaydeden Gürban devamında şunları dile getirdi: “Emeklilerimizin açlık sınırının çok altında kalan maaşları kabul edilemez. Milletvekili olarak toplumun aynası olmalıyız. Bu sorumluluk bilinciyle milletvekili emekli aylıkları ülkemizdeki emekli aylıkları baz alınarak güncellenmelidir. Bu bağlamdan hareketle kamuoyunda tepkilere yol açan milletvekili maaşları ve milletvekili emekli maaşları konusunda Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Fair Play annesi Fatma ŞahinÖnceki Haber

İlk Fair Play annesi Fatma Şahin

Memurlara destek çağrısıSonraki Haber

Memurlara destek çağrısı

Haber Yorumları

  • Mehmet BAZOĞLU03-07-2024 21:07

    Sayın Mehmet Mustafa Gürban Vekili tebrik ediyorum.İşte memleket sevdalısı insancıl bir düşünçe .Diğer sayın vekillerde inşallah aynı düşünmeye sahip olurlar

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor