Ünverdi: Liman Sorununa Çözüm Arıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünverdi: Liman Sorununa Çözüm Arıyoruz
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mersin Limanı’ndaki yoğunluk nedeniyle hem ithalatın hem de ihracatın sekteye uğradığını belirterek, yaşanan sorunların çözümü için çalıştıklarını söyledi.

Ticaret Bakanlığı’na yaşanan sorunları ilettiklerini, hızlı bir dönüşle ve yapıcı bir yaklaşımla sorunun çözümü için harekete geçildiğini aktaran Ünverdi, “Bakanlığımız konuyu yakından takip ediyor ve en kısa sürede çözüme kavuşacağına inanıyoruz” dedi.

 İskenderun Limanı’ndaki yangın sonrası özellikle Gaziantep ve bölge illeri için tek liman haline gelen Mersin Limanı’nda yaşanan sıkıntıların birbirini tetiklediğini ve adeta bir sorun yumağı haline geldiğini belirten Ünverdi, “Konuya ilişkin Oda üyelerimizden yoğun şikayetler geliyor. Ortak sorunlar olduğu gibi münferit sorunlar da yaşanıyor. Maalesef dış ticaretimizde gerek zaman kaybı gerekse maliyetler konusunda çok büyük kayıplar yaşıyoruz. İskenderun gemilerinin Mersin’e yönlendirilmesi ile Mersin Limanı’nın kapasitesi fazlasıyla aşılmış durumda. Gemiler açıkta bekletiliyor ve problemler büyüyor” dedi.

 “İhracata gidecek ya da ithal ettiğimiz ürünlerimiz 15-20 gün limanda bekliyor” diyen Ünverdi, şöyle devam etti:

 “Hem beklemek zorunda bırakılıyoruz hem de buna bağlı olarak ekstra masraflar çıkarılıyor. İhraç ettiğimiz ürün geç gittiği için nakit akışımız, ödeme dengemiz bozuluyor, tahsilatımızı hep geriden yapmak zorunda kalıyoruz. Tahsilatımızın gecikmesine bağlı olarak ihraç ettiğimiz ürünün yerine yenisini koymak için bankalardan yüksek maliyetli finansman kullanıyoruz.”

 İhraç edilemeyen ürünün kayda girmediğini ve dolayısıyla ihracat değeri kazanmadığını dile getiren Ünvedi, “Aylık 1 milyar dolara yakın ihracat yapan bir kent olarak bu gecikmeler yüzünden Gaziantep ihracatına da maalesef bu rakamları yansıtamıyoruz. Bölgemiz zaten depremi yaşamış ve toparlanmak için büyük çaba sarf ederken artık liman engeline takılmak istemiyoruz” diye konuştu.

 Konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı yetkililerinin göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür eden Ünverdi, sorunun çözümü için konunun mercek alındığını ve çözüme kavuşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ressam Emine Özdemir’in SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı sergi devam ediyorÖnceki Haber

Ressam Emine Özdemir’in SANKO Sanat Gale...

Belediye Başkanı Müge Anlı’ya seslendi: "Onları da bulabilir misin?"Sonraki Haber

Belediye Başkanı Müge Anlı’ya seslendi:...

Yorum Yazın

Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası 
Yılmaz’dan üniversite adaylarına destek
Atatürk Heykeli yeni yerine taşınıyor