Ünverdi: Burası bölgenin model fabrikası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünverdi: Burası bölgenin model fabrikası
Abone ol
Gaziantep ve bölge üniversitelerinden akademisyenlerin yer aldığı heyet Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde (Model Fabrika) yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak ile bir araya geldi.

Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nden akademisyenlerin yer aldığı heyete yetkililer tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ziyareti değerlendiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, üniversite-sanayi iş birliğinin gelişen teknolojileri yakalamak ve sanayide dönüşümü sağlayabilmek için çok önemli olduğunu belirterek, “Bölge üniversitelerimizden çok değerli akademisyenlerimiz Model Fabrikayı ziyaret ettiler. Yürütülen çalışmaları anlattığımız hocalarımızla, Model Fabrikanın sunduğu yenilikçi anlayışla ortak stratejiler, yalın üretim ve verimlilik, Sanayi 4.0 ve dijital dönüşüm, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde bölgesel kalkınmanın geliştirilmesi, akademinin ve öğrencilerimizin sürece dahil edilmesi konularında istişarelerde bulunduk. Burası bölgemizin Model Fabrikası ve burayı büyütüp geliştirecek de bizleriz. İş birliği içerisinde Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımızı artırarak düşünsel, bilimsel ve teknolojik dönüşümü üniversitelerimiz ile birlikte başaracağız. Birlik ve beraberlik içerisinde bölgemizi ve ülkemizi inşallah çok daha yukarılara taşıyacağız” diye konuştu.
GSO Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak da, sanayide ve ihracatta hedeflere ulaşabilmenin yolunun gelinen noktada sadece kapasite artırımı ile olamayacağının görüldüğünü, bundan sonrası için üretimlerde katma değerin çok daha öne çıktığını belirtti. Sanayi Odası olarak bu amaçla GSO Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM), Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (GASBEM ) ve bunun devamı olarak endüstriyel dönüşümü sağlamak için Model Fabrika’nın hayata geçirildiğini dile getiren Başar Küçükparmak, bu projelerle birlikte gençlerin okurken meslek öğrenmeleri amacıyla hayata geçirilen Gaziantep Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi (GASİMEP) ile yabancı uyruklu öğrenciler ile ihracata katkı sağlamak hedefiyle yürütülen Ticaret Elçileri projesinin devam ettiğini söyledi.
Model Fabrika’nın eğitim ve uygulama imkanları ile çok değerli bir merkez haline geleceğini dile getiren akademisyenler de, bu süreçte iş birliği içerisinde olacaklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydederek, merkezin hayırlı olmasını dilediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep sağlık müdürlüğüne 4 yeni bürokrat atandı! İşte o isimlerÖnceki Haber

Gaziantep sağlık müdürlüğüne 4 yeni büro...

Yürekleri yakan haber! Yangın 2 kardeşin canına mal olduSonraki Haber

Yürekleri yakan haber! Yangın 2 kardeşin...

Yorum Yazın

Nizip’te Sürpriz Gelişme: Karakuş Görevinden Ayrılma Kararı Aldı
Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi