Ünverdi, 2024 yılına ihracat artışıyla başladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünverdi, 2024 yılına ihracat artışıyla başladık
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ocak ayında Gaziantep’ten önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında artışla 814 milyon 308 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.

 Adnan Ünverdi, Gaziantep’in ocak ayında en fazla ihracat yapan 6. il olduğunu belirtti.

 6 Şubat depreminden bu yana geçen zorlu bir yılın ardından 2024 yılına ihracattaki artışla başlamanın sevindirici olduğunu dile getiren Ünverdi, “Özveriyle çalışan sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Ünverdi, büyük deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat’tan bu yana geçen bir yılda küresel ticaret ve ülke ekonomimizdeki sorunlar ile buna ilave olarak depreme özgü güçlüklere rağmen Gaziantep’in üretim, ihracat ve istihdamıyla yeniden toparlanmaya öncülük ettiğini söyledi.

 Gazi şehrin depremden bu yana verdiği mücadeleye dikkati çeken Ünverdi, “Bizim yaşadıklarımız karşısında bugün ulaştığımız rakamlar kent sanayimizin direncini göstermesi açısından çok değerlidir. Bir ilin böylesi bir felaket karşısında kısa bir sürede bu noktaya ulaşması kolay değildir. Uluslararası pazarda rakiplerimiz olağan konjonktürden etkilenirken biz bunun üstüne ülkemizin yaşadığı en büyük felaketin etkilerini aşarak bu rakamlara ulaşıyoruz. Bugün de Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'nda yaşanan gelişmelere baktığımızda dış ticarette çok büyük aksamalar söz konusu ve lojistik fiyatlarında çok büyük artışlar yaşanıyor” dedi.

Ünverdi, 2023 yılı ihracat hedefi olan ve deprem dolayısıyla 12 milyar doların gerisinde kalan kent ihracatını bu yıl 12 milyar doların da üzerine çıkarmayı istediklerini belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ihracata yönelik açıklamış olduğu destekler ile sanayi, üretim, ihracat ve istihdamda toparlanmanın devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliğinde son iki günÖnceki Haber

Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliğinde son...

Yıldırım; Yıla Güzel BaşladıkSonraki Haber

Yıldırım; Yıla Güzel Başladık

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı