Ünverdi, 2024 yılına ihracat artışıyla başladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünverdi, 2024 yılına ihracat artışıyla başladık
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ocak ayında Gaziantep’ten önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında artışla 814 milyon 308 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.

 Adnan Ünverdi, Gaziantep’in ocak ayında en fazla ihracat yapan 6. il olduğunu belirtti.

 6 Şubat depreminden bu yana geçen zorlu bir yılın ardından 2024 yılına ihracattaki artışla başlamanın sevindirici olduğunu dile getiren Ünverdi, “Özveriyle çalışan sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Ünverdi, büyük deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat’tan bu yana geçen bir yılda küresel ticaret ve ülke ekonomimizdeki sorunlar ile buna ilave olarak depreme özgü güçlüklere rağmen Gaziantep’in üretim, ihracat ve istihdamıyla yeniden toparlanmaya öncülük ettiğini söyledi.

 Gazi şehrin depremden bu yana verdiği mücadeleye dikkati çeken Ünverdi, “Bizim yaşadıklarımız karşısında bugün ulaştığımız rakamlar kent sanayimizin direncini göstermesi açısından çok değerlidir. Bir ilin böylesi bir felaket karşısında kısa bir sürede bu noktaya ulaşması kolay değildir. Uluslararası pazarda rakiplerimiz olağan konjonktürden etkilenirken biz bunun üstüne ülkemizin yaşadığı en büyük felaketin etkilerini aşarak bu rakamlara ulaşıyoruz. Bugün de Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'nda yaşanan gelişmelere baktığımızda dış ticarette çok büyük aksamalar söz konusu ve lojistik fiyatlarında çok büyük artışlar yaşanıyor” dedi.

Ünverdi, 2023 yılı ihracat hedefi olan ve deprem dolayısıyla 12 milyar doların gerisinde kalan kent ihracatını bu yıl 12 milyar doların da üzerine çıkarmayı istediklerini belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ihracata yönelik açıklamış olduğu destekler ile sanayi, üretim, ihracat ve istihdamda toparlanmanın devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliğinde son iki günÖnceki Haber

Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliğinde son...

Yıldırım; Yıla Güzel BaşladıkSonraki Haber

Yıldırım; Yıla Güzel Başladık

Yorum Yazın

Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat
Gaziantep’i Yasa Boğan Kayıp: Ragıp Güzelbey Vefat Etti
Gaziantep'te Korkunç Çarpışma: Servis Aracı Şarampole Devrildi, Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı
Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi