'Şehre Tanıklığım- Gaziantep’in Son Yüzyılı' kitabını yayımladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Şehre Tanıklığım- Gaziantep’in Son Yüzyılı' kitabını yayımladı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. kentin mahalleleri, hanları, hamamları, mutfak kültürü, esnaflık geleneği gibi son yüzyılı hakkında bilgi veren “Şehre Tanıklığım-Gaziantep’in Son Yüz Yılı” adlı eseri okuyucuyla buluşturdu.

Orhan Yalkın’ın kaleme aldığı kitap, Gaziantep’in günlük adetleri, alışkanlıkları, mevsim rutinlerinin yanı sıra şehrin gelişip değişmesinin de izini sürüyor. Yazar, 265 sayfa 8 bölümden oluşan eserde, dikkatli bir gözlemci olarak bizzat tanık olduğu olay ve olguları kayıt altına alıyor.

Kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Gazikültür mağazalarında, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda, Gazikültür’ün internet sitesi “magazagaziantep.com” ve kitap satışı yapan seçkin internet sitelerinde satışa sunuldu. Kitabın yayın koordinatörlüğünü Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver, editörlüğünü ise Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Gazikültür Sanat Yönetmeni Muhammet Erdevir yaptı.

“Yaşayan insan hazinelerimiz, medeniyetimizi yaşatmak adına çok kıymetli”
Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Gaziantep’in geçmişten gelen köklü kültür birikimine değinerek, “Yaşayan insan hazinelerimiz, kültür ve medeniyetimizi yaşatmak adına çok kıymetli kişilerdir. Bizler, büyüklerimizin bilgi, görgü, deneyimlerine kulak verdikçe işlerimizi daha iyi, daha doğru ve daha güzel yapacağımızı öğreniriz ailemizden. Yaşayan insan hazinelerimizden biri olan Orhan Yalkın da Gaziantep kültürünün yaşayan en büyük temsilcilerindendir. Orhan Yalkın, şehre dair gözlem ve bu konudaki emekleriyle adeta bir kültür çınarıdır. Onun deneyimleri, gözlemleri, yaşadıkları, tanıdıkları ve tanıklıkları Gaziantep mirasının kaydedilmesi için çok değerlidir. Dolayısıyla Orhan Yalkın’ın çeşitli zamanlarda yazdığı köşe yazıları ve makalelerinden oluşan bu kitap, sadece onun değil bir kuşağın Gaziantep kültürüne dair tanıklığını ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nı, Bayramda 51 Bin 500 Kişi Ziyaret EttiÖnceki Haber

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nı, Bayramda...

Ressam Güler Genç Erol’un açtığı sergi devam ediyorSonraki Haber

Ressam Güler Genç Erol’un açtığı sergi d...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor