Şehitkamil'den kursiyerlere diyabet semineri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehitkamil'den kursiyerlere diyabet semineri
Abone ol
Şehitkamil Belediyesine bağlı aile merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere yönelik diyabet semineri düzenlendi. 25 Aralık Devlet Hastanesi personelleri tarafından kursiyerlere diyabet konusunda önemli bilgiler verildi, kan şekeri ve vücut yağ ölçümü yapıldı.

Seyrantepe Aile Merkezi’nde düzenlenen seminerde 25 Aralık Devlet Hastanesi Diyetisyen Hemşire Şadiye Akkoç; diyabetin ne olduğu, hastalığının tedavi süreci, hastalığın yol açtığı kronik komplikasyonlar, ağızdan alınan diyabet ilaçları, diyabette egzersiz ve tıbbi beslenme tedavisi gibi konular hakkında kadınları aydınlattı. Diyabetin, pankreasın yeterli insülin üretememesi ya da vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluştuğunu belirten diyetisyen Hemşire Akkoç, hastalığın ömür boyu devam ettiğine dikkat çekti. Akkoç, hanımlara tedavi amacının kan şekeri kontrolünü sağlayarak diyabetin seyrinde gelişebilecek bozuklukları önlemek veya geciktirmek olduğunu bildirdi. Diyabetli hastalarda egzersizin önemine dikkat çeken Akkoç, fiziksel olarak aktif olmak, kandaki glikoz seviyesini, kan basıncını ve kolesterolü düşürdüğünü ve düzenli aktivite, insülinin daha iyi çalışmasına da yardım ederek kan dolaşımını artırdığını aktardı. Seminere katılan kursiyerlere kan şekeri ölçeme ve vücut yağ ölçümü yapıldı.

YAKLAŞIK 3 HAFTADIR BU EĞİTİMLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Seminer sonrası açıklamada bulunan Diyetisyen Hemşire Şadiye Akkoç, “25 Aralık Devlet Hastanemizde yaklaşık 6 yıldır diyabet okulumuz var.  Diyabet hastalarımıza ulaşmaya çalışıyoruz, eğitimler veriyoruz. Bu defa da farklı bir proje geliştirmek istedik, diyabet okulumuz var, hastalarımız bize geliyor ama bize ulaşamayan hastalara nasıl ulaşabiliriz diye düşündük ve ‘diyabet okulu halk ile buluşuyor’ diyerek bir proje geliştirdik. Şu an Şehitkamil Belediyesinin bünyesinde bulundurduğu farklı farklı sosyal tesislere giderek, diyabet okulu ekibi olarak eğitimler vermeyi planladık. Yaklaşık 3 haftadır bu eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Kursiyerlerimize, diyabeti anlatıyoruz. Kursiyerlere yönelik eğitim ve sunumlarımız oluyor. Daha sonra fizyoterapistimiz geliyor, hastalarımıza doğru egzersiz nasıl yapılır, nelere dikkat etmeleri hakkında bilgiler sunuyor. 3 haftalık eğitim sonunda hastalarımızda yağ-kas ölçümü yapıyoruz, kan şekeri taraması yapıyoruz. Bu şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Diyetisyen arkadaşımız da katılımcılarımıza önemli bilgiler aktarıyor” şeklinde konuştu.

BU TÜR SEMİNERLERİN BİZLER AÇISINDAN YARARLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Diyabet hastalığı ile ilgili birçok bilgi edindiğini dile getiren kursiyer Serpil Çevik, “Düzenlenen seminerle birlikte günlük hayatta bilmediğimiz birçok sağlık konuları hakkında bilgiler ediniyoruz. Şeker hastası bir insanla karşılaştığımızda şekeri düştüğü veya yükseldiği zaman neler yapılması konusunda bilgi sahibi oluyoruz. Diyabet hastası bir insanın ilaçlarını nasıl kullanması yönünde bilgiler öğreniyoruz. Ayrıca günlük yaşantımızda obeziteye karşı sağlıklı beslenme konularında da eğitimler alıyoruz. Bu tür seminerlerin bizler açısından yararlı olduğunu düşünüyoruz. Bizlere bu hizmetleri sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SANKO Üniversitesi, liselerden ilgi görmeye devam ediyorÖnceki Haber

SANKO Üniversitesi, liselerden ilgi görm...

Evsel Atık İlaçların Bertarafı ProjesiSonraki Haber

Evsel Atık İlaçların Bertarafı Projesi

Yorum Yazın

Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi