SANKO Üniversitesi, İstasyon Akademi Bölgesel İş Birliği ve İstişare Buluşmasına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SANKO Üniversitesi, İstasyon Akademi Bölgesel İş Birliği ve İstişare Buluşmasına Katıldı
Abone ol
SANKO Üniversitesi paydaş üniversite olarak, bölgesel kalkınma hedefleri doğrultusunda kamu, üniversite ve sanayi iş birliklerini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen İstasyon Akademi’nin ilk buluşmasında yer aldı.

Toplantıda, dijital dönüşüm, girişimcilik, veri temelli karar alma ve yenilikçilik gibi başlıklarda üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmeye yönelik istişarelerde bulunuldu.

 Üç ayrı başlıkta düzenlenen çalıştaya SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Eyüp İlker Saygılı “Ar-Ge ve Cihaz Envanteri”, Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Zafer Çetin “Ulusal ve Uluslararası Projeler”, Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Burçin Altınbaş ve Ortak Dersler Bölümü Bilgisayar Eğitmeni Zeynep Beyazaslan ise “Veri ve Dijitalleşme” çalışma gruplarında yer alarak bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Çalıştayın sonunda İstasyon Gaziantep modelinin farklı illerde ve kurumlardaki uygulanabilirliğini artırmak amacıyla ortak proje havuzlarının oluşturulması, bilgi paylaşımını kolaylaştıracak dijital platformların daha etkin kullanılması ve yıllık izleme-değerlendirme sistemlerinin güçlendirilmesi yönünde kararlar alındı.

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve bölgesel kalkınma odaklı faaliyetleriyle öne çıkan İstasyon Gaziantep’in, 21 üniversiteyle doğrudan temas kurarak akademik, teknolojik ve toplumsal gelişimi destekleyecek ortak projeler için etkili bir platform oluşturmayı amaçladığı vurgulandı. 13 ilden 21 üniversitenin yanı sıra Valilikler, Sanayi ve Ticaret Odaları, Odalar ve Borsalar Birliği ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğinde yürütülen bu yapı; dijital, yeşil ve sosyal dönüşüm alanlarında sürdürülebilir modeller geliştirmeyi hedefliyor.

Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “İstasyon Akademi Bölgesel İş Birliği ve İstişare Buluşması”; Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve bölgedeki 21 üniversitenin rektörleri, rektör yardımcıları ile akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Galatasaray'a, Gaziantep'te coşkulu karşılamaÖnceki Haber

Galatasaray'a, Gaziantep'te coşkulu karş...

AK Parti Şehitkamil’de AK Parti’nin Dip Dalga YükselişiSonraki Haber

AK Parti Şehitkamil’de AK Parti’nin Dip...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 5 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerler
NTB’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
Gaziantep'te yardım yapma vaadiyle dolandırıcılık!
Gaziantep’te korkunç olay! Henüz 20 yaşındaydı...
Gaziantep'te yeni OSB Hastanesi hizmete açıldı
Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu
Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
49 kişinin yakınları tahliyeye tepki gösterdi
Gaziantep FK, kupada tur atladı
Ressam Azmi Atilla SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Yıldırım: Hedefimiz Türkiye ihracatından %4 pay almak
Proje Ulaşımda Bölgeye Yeni Nefes Olacak
Gaziantep Büyükşehir’in Yeni Konut Müjdesi’nin Şartları Belli Oldu
Güneydoğu Anadolu Kasım Ayını 998,7 Milyon Dolarlık İhracatla Tamamladı
Gençler, Nizip Belediyesi Bilim Merkezi’nde sınavlara hazırlanıyor
Eşi eleman bulamayınca kentin tek kadın çaycısı oldu
Yılmaz’dan Ankara önemli temaslar
Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi