Şahinbey Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz workshop etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz workshop etkinliği
Abone ol
Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Bostancı Mektebi Kültür Merkezi, her hafta belirlenen bir günde ücretsiz olarak düzenlenen özel workshop etkinlikleriyle dikkat çekiyor.

Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde düzenlenen workshop etkinliğine katılan kadınlar el sanatlarının çeşitli dallarında ustalaşma fırsatı bulurken, aynı zamanda günlük yaşamın stresinden uzaklaşarak adeta bir terapi deneyimi yaşıyor. Workshop günlerinde, kadınlar arasında popüler olan teknikler arasında tel kırma, çanta örme, örgü örme ve süsleme, keçe iğneleme ile kurdele nakışı öne çıkıyor. Her biri özenle hazırlanan atölye çalışmalarında, katılımcılar eğitmenler eşliğinde pratik bilgiler ediniyor ve el emeklerinin sonucunda ortaya çıkan ürünlerle hem gurur duyuyor hem de oluşturucu süreçlerine katkı sağlıyor.
"Hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz"
Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Besime Has, "Hafta da bir gün yapılan workshop etkinliğine bilmediğim el işlerini öğrenmek için katılıyorum. Dışarıdaki workshopların etkili olduğunu düşünmüyorum. Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde düzenlenen workshopun daha öğretici olduğunu düşündüğüm için geldim. Burada tel kırma ve panç nakışı gibi bilmediğim çalışmaları öğreniyorum. Buranın ayrıca tarihi bir yapı olması da bizim çalışmamıza etki ediyor. Bizi zamanda geçmişe götürüyor ve o dönemin kadınları gibi üretiyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bizlere böyle bir imkân sunduğu için teşekkür ediyorum" dedi.
"Buraya gelerek bilmediğim şeyleri öğrenmeye çalışıyorum"
Belgin Zaptiyeoğlu, "Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’ne arkadaşımın tavsiyesi ile geldim. Workshopların ücretli olduğunu biliyordum. Ancak Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’ne bu etkinlik ücretsiz olarak veriliyor. Üstelik dışarıda düzenlenen workshoplara katılım için ciddi ücretler ödeniyor. Buraya gelerek bilmediğim şeyleri öğrenmeye çalışıyorum. Bir gün içerisinde kolye yaptık. Burada bir gün gibi bir araya gelerek hem eğleniyor hem de öğreniyoruz. Antep’in yerlisi olduğum için bu tesisi bana babaannemin evini hatırlatıyor. Bizlere bu imkânı sunan Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Basın İlan Kurumu’nun yeni Yönetim Kurulu belli olduÖnceki Haber

Basın İlan Kurumu’nun yeni Yönetim Kurul...

Şehitkamil’de kadınlar iş sahibi olacakSonraki Haber

Şehitkamil’de kadınlar iş sahibi olacak

Yorum Yazın

Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi