Şahinbey Belediyesi 151 Öğrenciyi Daha Umreye Uğurlayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesi 151 Öğrenciyi Daha Umreye Uğurlayacak
Abone ol
Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen “Temel Dini Bilgiler Kitabı”ndan sınava girerek okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’ncü olan 151 öğrenci, Umre Ziyareti öncesi Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü birlikte organize ettiği proje ile “Temel Dini Bilgiler Kitabı”ndan sınava giren ve sınavda 1’nci, 2’nci ve 3’ncü olan 151 öğrenci Umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadı. Umreye gitmeye hak kazanan öğrencilere Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde neler yapmaları gerektiği yönünde bilgiler verildi.

ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE DUA EDİN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu genç yaşta Umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek “Kabe’ye gitmek, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in mescidini ve kabrini ziyaret etmek herkese nasip olmuyor. Eğer Allah oraya gitmeyi nasip ediyorsa, onun daveti ve izniyle gidiyoruz. Bu çok önemli bir olay. Bu nedenle bunun kıymetini iyi bilin ona göre de hazırlanmak gerekiyor. Oraya gitmeden önce kendinizi çok iyi hazırlamalısınız ve oraya gittiğiniz de gece-gündüz demeden vaktinizin tamamını dolu dolu geçirmelisiniz. Her yıl Aralık ayındaki kitap okuma yarışmasında okullarında ilk üçe giren öğrencilerimizi Umre ’ye gönderiyoruz. Bu proje Türkiye’de yaygın bir uygulama değil. Bu nedenle bunun kıymetini bilmek gerekiyor. Genç yaşta Umreye ’ye gitmek çok önemli. Bu nedenle size verilen bu imkanı iyi değerlendirmeniz gerekiyor ve bundan sonraki hayatınızı da ona göre dizayn etmeniz gerekiyor. Şimdiden Rabbim Umrenizi mübarek eylesin” dedi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Umreye gidecek olan öğrencilerin velileri Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sayesinde çocuklarının Umreye gideceğini belirterek, “Başkanımız sayesinde çocuklarımız genç yaşta Umreye gidecekler. Oranın maneviyatını genç yaşta görebilme ve yaşayabilme imkânına sahip olacaklar başkanımızdan Allah razı olsun” dediler.

Umreye gidecek öğrenciler ise mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadıklarını ifade ederek, “Umreye gideceğimizi ilk öğrendiğimiz de içimizde bir titreme oldu ve çok mutlu olduk. Genç yaşta Umreye gidiyoruz. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bize böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ederiz” dediler.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehitkamil’de 16 bin bebeğe "hoş geldin" hediyesiÖnceki Haber

Şehitkamil’de 16 bin bebeğe "hoş geldin"...

Kuru Meyve İhracatçılarının Hedefi Uzak ÜlkelerSonraki Haber

Kuru Meyve İhracatçılarının Hedefi Uzak...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor