Şahinbey Belediyesi'nden vatandaşlara 184.000 adet fidan dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesi'nden vatandaşlara 184.000 adet fidan dağıtıldı
Abone ol
Şahinbey Belediyesi daha yeşil bir Şahinbey için vatandaşlara fidan dağıtımı kampanyası başlattı.

Şahinbey Belediyesi daha yeşil bir Şahinbey için vatandaşlara fidan dağıtımı kampanyası başlattı.

Şahinbey Belediyesi daha yeşil bir Şahinbey için vatandaşlara Kara Servi, Mavi Servi, Dişbudak, Akçaağaç ve Çınar fidan dağıtımı kampanyası başlattı. Şahinbey Belediyesi çevre bilinci aşılamak, doğayı sevme ve koruma bilinci oluşturma adına bu yıl 184.000 adet beş ayrı çeşit fidanı vatandaşlara dağıtarak, yeşil bir Şahinbey için önemli adımlar atmaya devam ediyor.

DAHA YEŞİL BİR GAZİANTEP İÇİN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeşili ve doğayı önemsediklerini bu nedenle de her yıl olduğu gibi bu yıl da fidan dağıtımına devam ettiklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, Şahinbey’imizi ve Gaziantep’imizi çok daha yeşil bir alan yapmak için ciddi bir mücadele verdik ve mücadelemiz devam ediyor. Göreve ilk geldiğimizde yaptığımız işlerden önemli bir tanesi de Hasan Kalyoncu Üniversitesinin karşısında bulunan 575 dönümlük alanı ormana dönüştürmek oldu. Daha sonra Mavikent’te 650 bin metrekare alanı orman alanı yaparak ve orayı da ağaçlandırdık. Bunun dışında 1 milyon 700 bin metrekare alanla Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşil Vadi parkımız başta olmak üzere, Şahinbey Parkı, Şelale Park, Akkent Parkımız gibi yaptığımız 536’ya yakın parkla Şahinbeyimizi yeşillendirmeye devam ettik. Şahinbey’i yeşillendirmek için çalışmalarımıza vatandaşlarımızı da dahil etmek için ağaç dağıtımlarımız devam ediyor. Bu güne kadar 1 milyon 10 bin tane ağacın dağıtımını ve dikimini gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl 135.000 ağaç getirterek bu ağaçları ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıttık. Bu yılda yine ağaç dağıtımımızı başlattık. 184.000 adet Kara Servi, Mavi Servi, Dişbudak, Akçaağaç ve Çınar fidanı getirterek vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Buradaki amacımız; daha yeşil bir Şahinbey ile Gaziantep’imizi yeşillendirmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmaktır. Çünkü ağaç olan yerde bereket, güzellik, yeşillik ve rahmet vardır” diye konuştu.

1 MİLYONUN ÜZERİNDE AĞAÇ DİKİLDİ

2009 yılında göreve gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu park sayısını 536 çıkarırken, geçtiğimiz yıl 135.000 bu yıl 184.000 ağaç dağıtımı yaptı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu güne kadarda 1 milyon 10 bin tane ağacın dağıtımını ve dikimini gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrenciler “Küçük Prens” masalını sahnelediÖnceki Haber

Öğrenciler “Küçük Prens” masalını sahne...

Valilikten silahlı çatışmayla ilgili açıklamaSonraki Haber

Valilikten silahlı çatışmayla ilgili açı...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 135 litre sahte alkol ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te 162 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 gözaltı
Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı