Şahinbey Belediyesi’nden esnafına müjde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesi’nden esnafına müjde
Abone ol
Şahinbey Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan ve iş yeri açma ruhsatında metrekareye 1 lira harç parası alınan kampanya 1 Haziran 2016’ya kadar uzatıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan ve iş yeri açma ruhsatında metrekareye 1 lira harç parası alınan kampanya 1 Haziran 2016’ya kadar uzatıldı.

Yeni işyeri açanları ve ruhsatsız çalışanları ruhsat almaya teşvik etmek için Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan kampanya büyük ilgi göstermesi sonrasında geçen yıl uygulamaya konulan kampanya bu yıl da 1 Haziran 2016 tarihine kadar uzatıldı. 

Esnafın ruhsat alımında kolaylık sağlanması için Şahinbey Belediyesi m² si 1 TL ye ruhsat kampanyasını 1 Haziran’a kadar devam ettirme kararı aldı. Ayrıca esnafın prosedürlere takılmadan hızlı bir şekilde ruhsat sahibi olunabilmesi için yapılan işlemler asgari düzeye indirilerek esnafın işi kolaylaştırıldı. 

“ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Esnafın ruhsat almak için bütün kurumları dolaşma yerine tek bir yer de tüm işlemlerinin yapıldığına dikkati çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Mavikent Mahallemize yapmış olduğumuz Şahinbey Sanayi Sitemizde esnaflarımız faaliyetlerini güzel bir şekilde sürdürüyorlar. Bizde onların işlerini kolaylaştırma adına iş yeri açma ruhsatları alma hizmetini ayaklarına götürdük. Şahinbey Belediyemizin Ruhsat Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü yine Büyükşehir Belediyemizin İtfaiye Daire Başkanlığı ve Mali Hizmetler Müdürlüğü esnafımızın iş yeri açma ruhsatını ve diğer işlemlerini sanayi sitemizin içinde yapmaktadırlar. Vatandaşlarımız bütün bu işlemleri yapmak için tüm birimleri tek tek dolaşmak yerine, Şahinbey Belediyemizin organizatörlüğünde, sanayi sitesinden dışarı çıkmadan tüm işlemlerini orada tamamlayarak, iş yeri ruhsatlarını ala biliyorlar” dedi.

ZABITA KARAKOLLARINA DA BAŞVURABİLİRLER

Başkan Mehmet Tahmazoğlu ruhsat kampanyasından tüm ilçemizdeki esnaflarımızın faydalanabilmeleri için Suburcu, Şehreküstü, Cumhuriyet ve Karataş Zabıta Karakollarında da ruhsat başvurularının alınması için talimat verdiklerini belirterek şöyle devam etti. “Ruhsat almak isteyen esnaflarımızın Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne müracaat edebilecekleri gibi Zabıta Karakollarına da müracaat edebilirler. Ruhsat almak isteyen esnafımıza biz belediye olarak her türlü kolaylığı ve imkânı sağlamaya çalışıyoruz. Esnafımızın da bu kampanyalardan faydalanmak için geç kalmamaları gerekiyor” dedi.

BAŞKANA TEŞEKKÜR          

Sanayi sitesi esnafı Şahinbey Belediyesinin bu uygulamasından çok memnun olduklarını, eskiden ruhsat almanın çok masraflı ve büyük zaman gerektirdiğini, fakat bu tür kolaylıklarla hem çok ucuza hem de zaman kaybı olmadan ruhsat aldıklarını belirterek Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na bu hizmetinden dolayı da çok teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTB, KOBİGEL Destek Programı hakkında üyelerini bilgilendirdiÖnceki Haber

GTB, KOBİGEL Destek Programı hakkında üy...

GAÜN Öğrencileri Yetim ve Öksüz Misafirlerini AğırladıSonraki Haber

GAÜN Öğrencileri Yetim ve Öksüz Misafirl...

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü