Şahin: Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi sıfır atık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahin: Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi sıfır atık
Abone ol
 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Uluslararası Sıfır Atık Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, “Çevre ve iklim dostu yaklaşımımızla bu ortak gezegeni geleceğe taşımanın, koruyarak kullanmanın en büyük hayali olduğunu vurgulayarak havayı, suyu, toprağı, insanı korumanın öneminden bahsetti.
2017 yılında Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan bugünün hem ülkemizin, çevresine, doğasına ve ekonomisine yaptığı katkıyla hem de aldığı uluslararası ödüllerle ‘Sıfır Atık Hareketi’ ile milletimizi gururlandırdığını ifade eden Başkan Şahin, “Zaten kendimize misyon edindiğimiz böyle önemli bir günün 105 ülkenin desteği ile kabul görmüş olması ülkemizin bu konuya ne kadar hassasiyetle yaklaştığının açık bir göstergesidir” dedi.
Şahin, atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılması ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesi başta iklim değişikliği olmak üzere tüm canlıları tehdit edecek boyutlara varan hava, su ve toprak kirliliğine neden olduğunu hassasiyetle belirtti. Oluşan atıkların hiçbir ayrıma tutulmadan düzenli depolama alanlarına gönderilmesinin çok kıymetli malzemelerin toprak altına gömülmesine ve yüksek maliyetlerle yapılan depolama alanlarının hızla dolmasına sebep verdiğini aktaran Başkan Şahin, "Hızla gelişen sanayimizin ham madde ihtiyacı günden güne artmaktadır. Geri kazanımla elde edilecek malzemeler ham madde ihtiyacı için önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Bazı sanayi sektörleri özellikle tekstil kolu yurt dışından ambalaj atığı ithal etmektedir. Sıfır atık projeleri ülkemizin mevcut kaynakları sanayicilerimize de ciddi kaynak sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
Şahin, “Bugün Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi olan Sıfır Atık vizyonumuz bir dünya markası haline geldi. Biz de bu vizyonla hareket eden bir belediye olarak hizmetlerimizi üzerimize düşen sorumluluğun bilinci ile yönetmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız bu mahalle, bu şehir, bu ülke, bu dünya da ortak evimiz. Bunun bilinci ile hareket etmek bir görev olmak dışında insani bir sorumluluk. Yeşil kalkınma hamlemizle ülkemizi, çevremizi, doğamızı en güzel şekilde korurken, iklim değişikliğiyle mücadelemizi de kararlılıkla devam ettireceğiz. Buradan yola çıkarak imza attığımız birçok projemiz var. Her biri birçok ilimize de örnek olmuş bu projelerle yarınlarımıza daha güvenle bakmanın yanında, yakın zamanda yaşadığımız doğal afetler gibi birçok afetin de sonuçlarına karşı dirençli hale geleceğiz.
‘Çevre bize miras değil emanettir’ felsefesiyle gelecek nesillere sağlıklı yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Havası, suyu, toprağı temiz bir Gaziantep için tüm halkımızı doğaya ve çevreye saygılı ve duyarlı olmaya davet ediyor, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nüzü kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazi Konut’un yapımını tamamladığı 500 konut hak sahiplerine teslim ediliyorÖnceki Haber

Gazi Konut’un yapımını tamamladığı 500 k...

Gaziantep’te 9 kilo esrar ele geçirildiSonraki Haber

Gaziantep’te 9 kilo esrar ele geçirildi

Haber Yorumları

  • Tunahan30-03-2024 15:55

    Şehitkamil Seyrantepe Mahallesi'nde kocaman 50 yıllık cam ağaçlarını katlederken neredeydiniz? O ağaçları siz mi yetiştirdiniz? Bir yandan talan diğer yandan göz boyama yazık!

Yorum Yazın

Kardiyolojide Türkiye’de ve Bölgede İlklerin Adresi: Doç. Dr. Veysel Özgür Barış
BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME YENİ DESTEK
GİBTÜ’de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Hizmete Açıldı
Gaziantep'te 25 Eylül'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Kaşısarı’dan Şehitkamil üyelerine sandık çağrısı
Şahinbey Belediyesi'nden çiftçilere bin 800 ton tohum desteği
Havalandırma boşluğuna düşen yavru kediyi itfaiye kurtardı
 Depremde Gaziantep'teki bir evin tavanında kısmi çökme meydana geldi
FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik davada Nakıboğlu'na beraat kararı
Define bulmak için ormanlık alanda kazı yapan 4 şahıs yakalandı
Gaziantep, Şanlıurfa merkezli depremle sarsıldı
Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Meliha Hafız Hatem’de
Deprem! Eğitime 1 gün ara verildi
Şanlıurfa’daki deprem Gaziantep’te de hissedildi
Aacı haber! Görev başında şehit oldu
Gaziantep'te 24 Eylül'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Umut Sezer, Gözyaşları ve Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı
Gaziantep'te parkta utanç verici olay! Gözaltına alınan doktora görev şoku
Yeni Parti Heyetinden Nizip Ticaret Borsası’na Ziyaret
Gaziantep'te TIR’ın Yakıt Deposu Patladı: Hayatı Altüst Oldu!