Şahin: Ciddi bir görüntü kirliliği mevcut

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahin: Ciddi bir görüntü kirliliği mevcut
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’yla Suburcu Caddesi’ne yeni bir estetik kazandırmak, tarihi önem taşıyan hanları restore etmek ve atıl yapıları değerlendirmek amacıyla düğmeye bastı.

Şehir merkezinin kalbinin attığı Suburcu Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bölgedeki bakımsız kalmış binaları onarmak ve kente görsel açıdan değer katacak tarihi yapıları yeniden canlandırmak için bir dizi incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Yapılacak çalışmalarla şehir merkezi yeni bir görünüm kazanacak.

ŞAHİN: KÜLTÜR YOLUNU GELİŞTİRİYORUZ

Başkan Şahin, kültür ve turizm şehri yolunda emin adımlarla ilerlendiğini belirterek, “Hedeflerimiz var. Daha çok insanın Gaziantep’e gelmesini, medeniyeti, antik kentleri, şehrin merkezindeki kültür yolunu çok iyi görmesini istiyor, bunun için çalışmalar yapıyoruz. Buraya ziyaretimizin nedeni; ciddi bir görüntü kirliliği mevcut. Gelen turistlerin rahat bir şekilde alışveriş yapabilmesi için bizim yapmamız gerekenler var. Bu konuda konulacak standartları ve denetimleri konuşuyoruz. Bu yüzden Şahinbey Belediye Başkanı ve ekibiyle birlikte ekibimizle sahadayız. Kafamızdaki çalışmaları yaptığımız zaman bu görüntü kirliliğini yok ederek, gelenlerin çok mutlu ve memnun bir şekilde döndükleri altyapı hazır olacak. Yapılacaklar içerisinde cadde üzerinde bütün binalar var. Bu caddede tarihi hanlar var ve dokunmazsak bitecek. Cephe düzenlemeleri, kaldırım ve yollarda sorunlar var. Bunların hepsinin yapımını konuşuyoruz. Kültür yolunu genişletiyoruz. Şahinbey Belediyesi’ni de bu işe katıyoruz. Talimat verdim şu anda restorasyon için Sabuncu ve Pekmezci Hanı’nı yapacağız. Sürekli şehirdeki değerli hanları restore ediyoruz. Gazi şehirde restore edilmeyen han hamam kalmasın diyoruz. Bunlar çok önemli, bizim geçmişimiz, değerimiz. Şimdi sahip çıkmazsak gelecekte çok sorun yaşarız. Restorasyonla bitmiyor, birde yaşatılması gerekiyor. Bunlar için yapılması gerekenler var. Bunun için bütün muhataplarla masaya oturup anlaşıyoruz” dedi.

TAHMAZOĞLU: ÇOK DAHA GÜZEL BİR GAZİANTEP İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise şunları söyledi: “Gaziantep bir tarih, kültür, sanayi şehridir. Birçok özelliği barındırıyor. Turistlerin ziyaretleri son yıllarda arttı daha da artacak. Kural olmayan bir yerde kargaşa olur. Caddenin üst yapılarının düzenlenmesi, belediyelerin iş birliğindeki çalışmalarla hep birlikte gözden geçirdik. Çok daha güzel bir Gaziantep için hep birlikte çalışıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünverdi: Gaziantepliler her zaman mukaddes vatanına sahip çıkacaktırÖnceki Haber

Ünverdi: Gaziantepliler her zaman mukadd...

Suriye sınırına obüs sevkiyatı Sonraki Haber

Suriye sınırına obüs sevkiyatı

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı