Sağlık Ekipleri Ramazanda Gaziantepli Vatandaşlarla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Ekipleri Ramazanda Gaziantepli Vatandaşlarla Buluştu
Abone ol
Sağlık Bakanlığı tarafından, Ramazan ayının toplumsal dayanışma ve birliktelik ruhundan güç alınarak hazırlanan Ramazanda Sağlık Programı, toplumun sağlık okuryazarlığını artırmayı, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmeyi ve koruyucu sağlık hizmetlerine erişim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

AVM’de Sağlık Bilgilendirme İstasyonları Kuruldu

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, kent merkezinde yer alan Forum Alışveriş Merkezi’nde kurulan bilgilendirme istasyonlarında sağlık çalışanları vatandaşlarla bir araya geldi. Etkinliklerde, Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve sahur önerilerinden kronik hastalıklara, tütünle mücadeleden ağız ve diş sağlığına kadar pek çok başlıkta bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Taramaları Gerçekleştirildi, Riskli Durumlar İçin Yönlendirme Yapıldı

Kurulan stantlarda ayrıca; bulaşıcı hastalıklar, kanser taramaları, gebe okulları, Sağlıklı Hayat Merkezleri, evde sağlık hizmetleri, yaşlı ve engellilere yönelik sunulan hizmetler, organ bağışının önemi ile dijital sağlık uygulamaları tanıtıldı. Vatandaşlara Annelik Yolculuğu Mobil Uygulaması, e-Nabız, MHRS ve 112 Acil Çağrı Merkezi hizmetleri hakkında bilgi verilirken, trafikte fermuar sistemi ve ilkyardımın hayati önemi de uygulamalı olarak anlatıldı.

Etkinlikler kapsamında beden kitle indeksi ölçümü yapılarak yüksek çıkan vatandaşlar Sağlıklı Hayat Merkezlerine yönlendirildi. Tansiyon ölçümlerinde riskli bulunanlar sağlık kuruluşlarına sevk edilirken, sigara kullanan vatandaşlara karbonmonoksit ölçümü yapılarak Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurmaları önerildi. Çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri uygulamalı olarak gösterildi; Heimlich manevrası ve kalp masajı anlatımları ilgi gördü.

İstasyonları ziyaret eden vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken, çocuklara boyama kitapları, dergiler, diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Ramazanda Sağlık Programı kapsamında il merkezi ve ilçelerde Ramazan ayı boyunca benzer etkinliklerin devam edeceğini belirterek, tüm vatandaşları bu bilgilendirici çalışmalara katılmaya davet etti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te İş Yerlerini Kurşunlayan 6 Şüpheli TutuklandıÖnceki Haber

Gaziantep’te İş Yerlerini Kurşunlayan 6...

Seçim Çevreleri Yeniden Belirlendi: İşte Gaziantep’in Vekil SayısıSonraki Haber

Seçim Çevreleri Yeniden Belirlendi: İşte...

Yorum Yazın

Dr. Şahin’den Ramazanda Sağlık Çağrısı: “Sağlıklı Yaşam Önceliğimiz”
Nizip Polisi Suçlulara Göz Açtırmıyor: 29 Şüpheli Yakalandı
AK Parti Gaziantep’te STK’larla İftar Buluşması Gerçekleştirildi
Nizip’te Örnek Davranış: 500 Bin TL Değerindeki Çeki Bulup Sahibine Teslim Etti
Nizip’te Örnek Davranış: 500 Bin TL Değerindeki Çeki Bulup Sahibine Teslim Etti
Gaziantep Büyükşehir Sebze Hali İçin İstişare Toplantısı Yapıldı
Başkan Doğan, muhtarlarla iftar sofrasında buluştu
BAŞKAN YILMAZ’DAN BEYKENT’E ZİYARET
Gaziantep'te 11 Mart'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yavuzeli İlçe Başkanı Arif Beşli:Eğitimde Model Değişmeli, Ahlak Ve Liyakat Esas Olmalı
NTO’da GAÜN ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ile İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep’te Aranan Şahıslara Operasyon: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan 3 market 3'er gün süreyle kapatıldı
Gaziantep’te Çocuklar İçin Tiyatro Şöleni: “Gölgenin Canı” 12 Mart’ta Sahnede
İYİ Parti’den birlik iftarı: Şehitkamil teşkilatı buluşturdu
Gaziantep’te yine iş kazası: Asansör boşluğuna düştü
Gaziantep’te Terör Alarmı! DEAŞ Üyesi Nurdağı’nda Yakalandı
Prof. Dr. İrfan Koca’dan "Geçmeyen ağrı" uyarısı
Gaziantep Büyükşehir'in "Reflektör Tak, Görünür Ol" projesinde ilk dağıtım gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 firari hükümlü yakalandı