ŞEHİTKAMİL’E 9 YENİ MAHALLE EKLENDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞEHİTKAMİL’E 9 YENİ MAHALLE EKLENDİ
Abone ol
Şehitkamil Belediyesi, hızla büyüyen ve gelişen Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi mahallelerinin bölünmesiyle oluşturulan yeni mahallelerin isimlerini düzenlenen anketle belirledi. Şehitkamil Belediyesi Meclisi kararıyla Şehitkamil ilçesine 9 yeni mahalle kazandırıldı.

Şehitkamil Belediyesi, hızla büyüyen ve gelişen Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi mahallelerinin bölünmesiyle oluşturulan yeni mahallelerin isimlerini düzenlenen anketle belirledi. Şehitkamil Belediyesi Meclisi kararıyla Şehitkamil ilçesine 9 yeni mahalle kazandırıldı.

VATANDAŞ, KENDİ MAHALLE İSİMİNİ BELİRLEDİ

‘Yeni Şehitkamil İçin Sizlerle Birlikte’ sloganıyla hizmetlerini sürdüren Şehitkamil Belediyesi, hızla büyüyen ve gelişen Şehitkamil ilçesine 9 mahalle yeni kazandırdı. Yerleşime yeni açılan bölgelerde oluşturulan mahallelerin adının belirlenmesi için ‘Mahallenin Adını Sen Koy’ başlığıyla anket düzenlendi. Vatandaşın önerileriyle öne çıkan mahalle isimleri, Şehitkamil Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. Buna göre 3 mahalleye bölünen Beykent Mahallesi’ne; Çamlıtepe Mahallesi ve Gaziler Mahallesi eklendi. 3 mahalleye bölünen İncilikaya Mahallesi’ne; Humanız Mahallesi ve Sacır Mahallesi eklendi. 2 mahalleye bölünen Osmangazi Mahallesi’ne; 15 Temmuz Mahallesi eklendi. 2 mahalleye bölünen İbrahimli Mahallesi’ne; Sancaktepe Mahallesi eklendi. 4 mahalleye bölünen Yukarı Beylerbeyi Mahallesi’ne; Göktür Mahallesi, Alpaslan Mahallesi ve Fıstıklık Mahallesi eklendi. Bununla birlikte mevcut 143 mahallesi bulunan Şehitkamil ilçesine, 9 yeni mahalle daha eklenerek mahalle sayısı 152’ye yükseltildi.

İSİMLER, GÜZEL VE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE BELİRLENDİ

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Beykent Mahalle Muhtarı Hayrettin Karataş, “Mahallemiz; hızla büyüyen ve gelişen bir mahalle olduğu için nüfusu hızla artıyor. Şuan mahallemizin nüfusu 35 binin üzerine tekabül etti. Bu da ilerde sıkıntı yaşanmasın, yönetim daha kolay olsun diye Şehitkamil Belediyemiz ile bir çalışma yaptık ve mahallemizi 3 bölüme ayırdık. Mahallelerin isimleri de güzel ve şeffaf bir şekilde belirlendi. Bundan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum. 1. bölgemiz eski ismi Beykent Mahallesi olarak kaldı. Diğer iki mahallelerimizin isimleri ise Çamlıtepe Mahallesi ve Gaziler Mahallesi olarak bölünmüş oldu. Vatanımıza, milletimize, Şehitkamil Belediyemize ve Beykent halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

HALKIMIZ KENDİ MAHALLESİNİN İSMİNİ BELİRLEDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan İbrahimli Mahalle Muhtarı Ali Yaşamalı ise düzenlenen anket ile isim belirlenmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Ali Yaşamalı, “Mahallemiz; giderek büyüyen ve gelişen bir mahalle olduğu için ikiye ayırmak durumunda kaldık. Belediyemizin yapmış olduğu anket ile birlikte halkımız kendi mahallesinin ismini belirledi. İbrahimli Mahallesi eski ismi ile devam edecek. Diğer mahallemizin ismi de Sancaktepe Mahallesi olarak belirlendi. Burada ikamet edecek olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ENGELLİ 4 GENCİN HAYALİ GERÇEK OLDUÖnceki Haber

ENGELLİ 4 GENCİN HAYALİ GERÇEK OLDU

Yeni Dönem Hazırlıkları Hız Kesmeden Devam EdiyorSonraki Haber

Yeni Dönem Hazırlıkları Hız Kesmeden Dev...

Yorum Yazın

Depremin Yıl Dönümünde Gaziantep’te Eğitime Ara
Hayırsever aileden Nizip’e vefa 
Gaziantep'te 135 litre sahte alkol ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te 162 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 gözaltı
Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza