
Şahinbey Belediyesi, kendi kurduğu tam otomasyonlu seralarda çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretmeye devam ediyor.
Şahinbey Belediyesi, kendi kurduğu tam otomasyonlu seralarda çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretmeye devam ediyor.
Şahinbey Belediyesi, insan ve çevre ilişkisini ön planda tutarak çevrenin sağlıklı bir ortama kavuşturulması ve ilçenin daha yaşanabilir bir mekana kavuşturulması için tesis ettiği park ve yeşil alanların düzenlenmesinde kullanılan başta mevsimlik çiçek ve çalı grubu bitkiler olmak üzere birçok süs bitkisinin üretimini kendi kurduğu tam otomasyonlu serada yapıyor.
HEM EKONOMİK HEM DAYANIKLI
2,5 dönüm üzerine kurulu olan serada üretilen mevsimlik çiçek ve bitkiyle parklar, caddeler ve refüjler süsleniyor. Seralarda yetişen çiçekler arasında Menekşe, Papatya, Süs Lahanası, Çuha Çiçeği, Kasımpatı gibi ilgi çeken bitkiler de yetiştiriliyor. Belediyenin kendi serasında üretilen çiçekler belediyeye hem ekonomik yönden kazanç sağlarken hem de belediyede görevli ziraat mühendisleri kontrolünde yetiştirildiği için daha dayanıklı oluyor.
ÇİÇEK FABRİKASI
Şahinbey Belediyesi’nin kendi serasında ürettiği mevsimlik çiçeklerde ise ciddi bir üretim potansiyeli bulunuyor. Serada, 2014 yılı başından bugüne kadar 2.242.000 adet mevsimlik çiçek üretildi. 2014 yılında, 20.000 Beyaz Çiçekli Papatya, 800.000 Hercai Menekşe, 200.000 Süs Lahanası olmak üzere toplamda 1.020.000 adet kışlık çiçek üretimi yapıldı. 2015 yılında ise 12 farklı türden 370.000 adet yazlık bitki üretimi yapıldı. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte tekrar kışlık bitki üretimi yapılan serada, 75.000 Çayır Papatyası, 500.000 Hercai Menekşe, 200.000 Süs Lahanası, 75.000 Çuha Çiçeği, 2.000 Kasımpatı üretilirken toplamda 852.000 adet çiçek üretimi yapıldı.
“DAHA YEŞİL VE DAHA GÜZEL BİR ŞAHİNBEY”
Şahinbey Belediyesi seralarında rekor seviyede mevsimlik çiçek üretildiğini dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Park ve Bahçe Müdürlüğümüzün alanını genişleterek seralar kurduk. Burada kendi çiçeğimizi kendimiz üretiyoruz. Kış ayları için düşündüğümüz hercai menekşe ve papatyanın şu an üretimi yapıldı ve hazır. Amacımız kendi çiçeğimizi kendimiz üretebilmek. Böylece hem maliyetleri daha aşağıya çekmek hem de daha geniş bir alanda vatandaşımıza güzel bir görsel sunmak. Daha yeşil ve daha güzel bir Şahinbey için çalışıyoruz” dedi.

































Yorum Yazın