Patlıcan, kabak ve biber kurutmalıkları görsel şölen sunuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Patlıcan, kabak ve biber kurutmalıkları görsel şölen sunuyor
Abone ol
Gaziantep'in zengin mutfak kültürünün önemli parçalarından olan patlıcan, kabak ve biber kurutmalıkları tezgahlarda yerini aldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da rengarenk kurutmalıklar, görüntüsüyle dikkat çekiyor. Yöresel yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden olan kurutmalıklar, özellikle dolma yapımında sıkça kullanılıyor. Pazar yerlerinde ve sokak tezgahlarında sergilenen kurutmalıklar, sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda görselliğiyle de adeta bir şölen sunuyor. Rengarenk dizilen patlıcan, kabak ve biber kurutmalıklar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kurutmalıkların fiyatları ise 150 TL ile 250 TL arasında değişiyor.

“Vatandaşlar patlıcan, kabak, biber gibi kurutmalıkları tercih ediyorlar”
Kurutmalıklarla ilgili bilgi veren Elmacı Pazarı esnafı Semih Sepin, “Kurutmalıkları Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinden getiriyoruz. Kadınlar kurutulacak sebzeleri oyup güneşe seriyor. Sebzeler kuruduktan sonra tezgahlarda yerini alıyor. Kurutmalıklar Eylül ve Ekim aylarında tezgaha iner. Bu aylarda satışlar çok olur. Çünkü yeni yapılan kurutmalıklar bu aylarda tezgaha iner. Tüm Türkiye'de satışlarımız var. Vatandaşlar patlıcan, kabak, biber gibi kurutmalıkları tercih ediyorlar. Fiyatlar ise şu şekilde; patlıcan, biber 50 tanesi 150 TL. Kabak 250 TL. Talep şu anda çok yüksek. Çünkü kurutmalıklar taze olan sebzelerden daha uygun” dedi.

“Kurutmalık almak için Isparta'dan buraya geldim”
Isparta'dan kurutmalık almak için geldiğini söyleyen vatandaş Rabia Fıstıkçı, “Kurutmalık almak için Isparta'dan buraya geldim. Kışlık eksikleri tamamlıyoruz. Biz her yıl kurutmalık alıyoruz. Yemeklerde vazgeçilmezimiz. Şu an fiyatlar çok uygun. Biz vatandaş olarak fiyatlardan çok memnumunuz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremzedelerin evleri villaları aratmıyorÖnceki Haber

Depremzedelerin evleri villaları aratmıy...

Bir asırdır geleneksel yöntemlerle üzüm pekmezi yapıyorlarSonraki Haber

Bir asırdır geleneksel yöntemlerle üzüm...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor