“Paşalar-Kuvayi Milliye” resim sergisi devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Paşalar-Kuvayi Milliye” resim sergisi devam ediyor
Abone ol
Ressam Kemal Kara’nın Gaziantep’in Kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü dolayısıyla 24 Aralık 2023’te SANKO Sanat Galerisi’ne açtığı Nesilden Nesile Aktarım Temalı “Paşalar-Kuvayi Milliye” resim sergisi devam ediyor.

SANKO Holding ve Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği iş birliğinde açılan “Paşalar-Kuvayi Milliye” konulu sergide Ressam Kemal Kara’nın, tuval üzerine akrilik boya tekniğini kullanarak yaptığı 28 eseri yer alıyor. Nesilden Nesile Aktarım Temalı “Paşalar-Kuvayi Milliye” resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 1 Ocak 2024’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kemal Kara 1986'da Ankara'da doğdu. 2005’te Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar, Resim Bölümüne giriş yaptı. 2009’da Prof. Dr. Nuri Temizsoylu atölyesinden mezun oldu. 2007’de Association Saint Henri, Grup Sergisi ve Müzayedesi, Saint Henri, Fransa’da sergileme, 2009’da Bilkent Sanat Merkezi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Güzel Sanatlar Proje Sergisi sergileme ödülü aldı.

''Diyalogların Anı'' adlı ilk kişisel sergisini 2010’da İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde; ''Efekte Efekt'' adlı ikinci kişisel sergisini de 2011’de İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde açtı. Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Sanat Bilimi Ana Bilim Dalı Sanat Kuramı ve Eleştiri” lisansüstü programını burslu olarak 2011’de tamamladı. ''Namı Olmayan Giremez” adlı üçüncü kişisel sergisini 2014’te Beylerbeyi Sarayı’nda açtı. ''Namı Olmayan Giremez'' adlı üçüncü kişisel sergisini 2015’te Art Project Contemporary eş zamanlı etkinlikleri kapsamında Bebek Lucca’da, 2017’de de yine Art Project Contemporary eş zamanlı etkinlikleri kapsamında Karaköy Mitte’de sergiledi. 2017’de Zorlu Eataly’de "Yeni Olan Hiçbir Şey Yok" adlı dördüncü sergisinin ön gösterimini yaptı.

Kara, 2017’de Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Sanatta Yeterlilik” Doktora Programına başladı. 2020’de "Yeni Olan Hiçbir Şey Yok" adlı dördüncü sergisini Bebek ArtsClub’da yaptıktan sonra aynı serginin devam gösterimini ise 2021’de Bebek Meg’te gerçekleştirdi. 2021’de "Bir Parçadan Diğerine" adlı beşinci kişisel sergisini Bann Art & Design’da sergiledi.

2002’de “Paşalar” adlı altıncı kişisel sergisini Art Contact Sanat Fuar’ında ön lansmanı yaptı. Sanatçı. Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi olarak “Sanatta Yeterlilik” programına ve çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakbak, Genel Kurul Kürsüsünden Gaziantep’i anlattıÖnceki Haber

Bakbak, Genel Kurul Kürsüsünden Gaziante...

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı’dan yeni yıl mesajıSonraki Haber

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı’dan yen...

Yorum Yazın

Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip