Pamuk: Gaziantep'teki sığınmacı rakamları gizleniyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pamuk: Gaziantep'teki sığınmacı rakamları gizleniyor!
Abone ol
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, Göç İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan "Geçici Koruma Altındaki Sığınmacılar" ve ülkede ikamet izni ile bulunan yabancılara ilişkin verilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Pamuk, "Sığınmacılar ile ilgili rakamlar doğru değil. Gerçek rakamlar halktan saklanıyor" dedi ve "Gaziantep'te son 5 yılda yakalanan Suriye uyruklu PKK'lı ve DEAŞ'lı terörist sayısı kaçtır?" sorusunu yöneltti.

SIĞINMACI SAYISINDA GAZİANTEP İKİNCİ SIRADA
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, tarafından Geçici Koruma Altındaki Sığınmacılara ve ülkede ikamet izni ile bulunan yabancılara ilişkin resmi veriler açıklandı. 4 Nisan tarihi itibariyle Geçici Koruma Altındaki Mülteci Sayısı 3 milyon 120 bin 430 oldu. 428 bin 528 mültecinin yaşadığı Gaziantep, en fazla mültecinin yaşadığı kentler arasında 2’nci sırada yer aldı.
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, yaptığı açıklamada Göç İdaresi Başkanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan sığınmacı rakamlarını gerçeği yansıtmadığını ve gerçek raklamların halktan gizlendiğini öne sürdü.

KENTTE SURİYELİ GETTOLARI OLUŞTU
Gaziantep'in gerçek anlamda bir sığınmacı istilası altında olduğunu ve kentte gettoların oluştuğunu ifade eden Zafer Partili Pamuk, şunları söyledi: 
"Göç İdaresi'nin açıklamasına göre; Gaziantep te 428 bin 528 Suriyeli varmış. Ama gerçekler bu kadar gizlenemez. Şimdiki istanbul Valisi Davut Gül daha önce Gaziantep Valiliği  görevinde iken de aynı rakamı vermişti. Aynı dönemde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun '900 bin nüfusumuz var, 300 bin de Suriyeli var' sözleri manşet olmuştu. Ben de  dönemin Valisi'yle yapılan bir toplantıda sığınmacılar ile ilgili rakamların tutarsızlığını belirtmiştim. Ve bugün görüyoruz ki 3 yıldır hep aynı rakamlar telaffuz ediliyor. Türkiye’deki Suriyeli kadınların doğurganlık hızı 5.3 seviyesinde. Gaziantep'teki Suriyeliler, hiç mi çocuk yapmadı ve nüfusları hep aynı kaldı? Kentin dört bir yanında Suriyeli gettoları oluştu. İnönü Caddesi'nde, Türkmenler Caddesi'nde kısa bir tur yapanlar bu gerçeği çok rahat görebilir."
GAZİANTEP'TE YAKALANAN SURİYELİ TERÖRİST SAYISI KAÇ?
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber'e seslenen Mehmet Pamuk, "Gaziantep'te Türk vatandaşı nüfusu şu an 2 milyon 170 bin kişi. Yabancı sığınmacı ve kaçakların sayısının ise 1 milyon 341 bin kişi olduğu ve bunların çoğunluğunun 20 ile 35 yaş arasında olduğu bazı kaynaklarca ifade ediliyor. Tehlikeyi görmemek için kör olmak lazım. Şimdi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber'e soruyorum: Gaziantep'te son 5 yılda yakalanan Suriye uyruklu PKK'lı ve DEAŞ'lı terörist sayısı kaçtır? Kentte uyuşturucu suçlarından işlem yapılan kaç sığınmacı bulunmaktadır?"
Pamuk, sığınmacı sorununun çözümünün Zafer Partisi iktidarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nizip daha da yeşil olacakÖnceki Haber

Nizip daha da yeşil olacak

Gaziantep'e yüzlerce sağlık çalışanı ataması Sonraki Haber

Gaziantep'e yüzlerce sağlık çalışanı ata...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor