Öztürkmen'den Karakesek köyünü bitirecek projeye tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öztürkmen'den Karakesek köyünü bitirecek projeye tepki
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Karakesek'e yapılması planlanan güneş enerjisi santralinin, köy halkının tek geçim kaynağı olan hayvancılığı bitireceğini belirterek tepki gösterdi.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Karakesek mahallesine güneş enerji santrali yapılmak isteniyor. 

Temel geçim kaynağı hayvancılık olan köylüler, planlanan proje ile hayvanlarını otlatacak alan, hayvanlarını su içirecek su kaynağı bulamayacakları için tepkili.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Karakesek'e yapılması planlanan güneş enerjisi santralinin, köy halkını büyük sıkıntıya sokacağını söyledi.

Bölgede güneş enerji santrali için daha uygun alanlar olduğunu belirten Öztürkmen, köylülerin hayvanlarını otlattığı meraya yapılacak santralin, köyde hayvancılığı bitireceğini söyledi. Öztürkmen, hayvanların su içtiği tek göletin, planlanan santral arazisinde kaldığını belirtti.

İşte Öztürkmen'in açıklamasından öne çıkanlar:

KÖYLÜNÜN TEK GEÇİMİ HAYVANCILIK

"Güneş enerji paneli kurulacak alan, mahalle girişi ve köylülerin hayvanlarını otlattıkları mera. Bölge sakinleri, geçim kaynakları hayvancılık olduğu için açlığa mahkûm olacak.

Proje alanında kalan göletten hayvanlarını otlatan köylüler, planlanan güneş enerji santrali nedeniyle tek su kaynağını da kullanamayacak.

Proje ile sadece köylülerin geçim kaynağına darbe vurulmayacak. Aynı zamanda doğa tahribatı yaşanacak, köylülerin diktiği ağaçlar yok edilecek.

Güneş enerjisi santraline karşı değiliz, köyün daha uzağındaki uygun araziler değerlendirilebilir. Köylülerin görüştüğü şirket yetkilileri ise bu alanın hazine arazisi olduğunu ve 49 yıllığına bölgeyi kiraladıklarını söylüyorlar."

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ HAKKINDA NE BİLİNİYOR

Şehitkamil ilçe sınırlarında yer alan Karakesek mahallesi, Şehitkamil ilçe merkezine 38 km Kahramanmaraş merkeze ise 50 km uzaklıkta, Gaziantep Kahramanmaraş sınırında yer almaktadır. Yaklaşık 300 hane olan mahallenin nüfusu 2 binin üzerinde.

Şu anda mahallede zemin etüdü yapılmakta.

Bazı köylüler jandarma karakoluna çağırılarak projeye karşı gelmemeleri konusunda uyarılmış.

 Marplus Enerji Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Karakesek-2 Güneş Enerji Santrali, yaklaşık 350 dönümlük bir alanı kapsıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantepgücü Siftah Yaptı 2 – 1Önceki Haber

Gaziantepgücü Siftah Yaptı 2 – 1

Gaziantep'te su kesintisi: O mahallelere su yok!Sonraki Haber

Gaziantep'te su kesintisi: O mahallelere...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor