Obezite ile mücadele önemli bir adım daha atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Obezite ile mücadele önemli bir adım daha atıldı
Abone ol
Şehitkamil Belediyesi, sağlıklı yaşam ve obeziteyle mücadele alanlarında önemli bir adım daha attı. Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliği büyük ilgi gördü.

03-04 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Dülük Tabiat Parkı’nda ‘Doğa Yürüyüşü’ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe; Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Doğa Koleji Genel Müdürü Yusuf Yapıcı, Şehitkamil Belediyesi Spor Bölümü Antrenörleri, öğrenciler, öğretmenler, idareciler, vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ay-yıldızlı coşkuyla gerçekleştirilen yürüyüş, 3 kilometrelik bir rotada gerçekleştirildi. Sağlıklı adımların ardından eğitmenler eşliğinde egzersizler yapıldı. Etkinlikler sonrasında uzman diyetisyenler, katılımcı öğrencileri; sağlıklı beslenme, kalp sağlığı ve obezitenin neden olduğu metabolik hastalıklar konularında bilgilendirdi. Katılımcılara sağlıklı besinler ikram edilirken, günün anısına hediye takdim edildi.

ADIM AT, OBEZİTEYİ GERİDE BIRAK

Doğa yürüyüşü sonrasında değerlendirmelerde bulunan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, öğrencilerin sağlıklı yaşamın önemini keşfetme imkanı bulduklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Tepe, açıklamasında şu sözleri kaydetti:

“Dünya Yürüyüş Günü kapsamında düzenlenen bu özel etkinlik, öğrencilerimize doğayla buluşma fırsatı sundu. Katılımcılar, attıkları her adımda, sağlıklı yaşamın önemini keşfetme fırsatı buldular. Temiz hava ve yeşil çevre ile buluşmak, hepimize çok iyi geldi. ‘Sağlığa Adım At, Obeziteyi Geride Bırak’ mottosuyla düzenlenen organizasyonda uzman diyetisyenlerimiz ve spor bilimcilerimiz tarafından çok kıymetli bilgiler paylaşıldı. İkramları, hediyeleriyle kusursuz bir organizasyona daha imza atan Şehitkamil Belediyemize, Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve değerli çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimize, vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmadan cep telefonu kaçakçılarına darbeÖnceki Haber

Jandarmadan cep telefonu kaçakçılarına d...

ANKA’dan 4 Ekim’de anlamlı etkinlikSonraki Haber

ANKA’dan 4 Ekim’de anlamlı etkinlik

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor