NTO’da İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatına Dair Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NTO’da İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatına Dair Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
Abone ol
Nizip Ticaret Odası (NTO), üyelerinin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki farkındalığını artırmak ve yasal düzenlemelere uyum süreçlerini desteklemek amacıyla, BAŞPINAR OSGB iş birliğiyle kapsamlı bir bilgilendirme semineri düzenledi.

01 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek düzenlemeler kapsamında, en az bir çalışanı bulunan tüm işletmelerin işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı hizmeti alma zorunluluğu getiriliyor. Yeni düzenlemelerle, kuaförler, marketler, kasaplar, oteller, restoranlar, kreşler, mağazalar, eczaneler, güzellik merkezleri ve düğün salonları gibi geniş bir sektör yelpazesi bu yükümlülük kapsamında değerlendirilecek. Bu hizmeti sağlamayan işletmeler için ise her ay para cezası yaptırımı uygulanacağı bildirildi.

Seminerde, düzenlemenin kapsamı, işyerlerinin yapması gereken hazırlıklar ve yasal sürece ilişkin detaylar ele alındı. BAŞPINAR OSGB Sorumlu Müdürü Gülşen Hanım ve Serdar Bey, katılımcılara yeni mevzuatın işleyişi hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. Ayrıca işverenlerin ve çalışanların bu süreçteki sorumlulukları detaylı bir şekilde açıklandı.

Seminer, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Yönetim Kurulu Üyeleri ve NTO Genel Sekreteri Dilek Süzer’in katılımıyla gerçekleşti. Başkan Özyurt, yaptığı konuşmada, “Üyelerimizin mevzuat değişiklikleri konusunda bilinçlenmesi ve gerekli adımları zamanında atması, hem işletmelerimizin hem de çalışanlarımızın güvenliği için büyük önem taşıyor. Bu tür etkinliklerle iş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz,” dedi.

Seminere bölgedeki iş insanları ve paydaşlar yoğun ilgi gösterdi. NTO, üyelerini bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini sürdüreceğini belirterek, iş dünyasına katkı sunmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdem Koleji Ortaokul Yüzme Takımı İl 4.’sü OlduÖnceki Haber

Erdem Koleji Ortaokul Yüzme Takımı İl 4....

Üzümcü: Gaziantep Halkı Ekonomik Krizin Ağır Faturasını ÖdüyorSonraki Haber

Üzümcü: Gaziantep Halkı Ekonomik Krizin...

Yorum Yazın

Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip