
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan aşırı sıcak hava dalgası, Nizip ilçesinde günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının 50 dereceye dayandığı ilçede vatandaşlar kadar sokak hayvanları da zor anlar yaşıyor.
Nizip’te yaşayan vatandaşlar serinlemek için klima, vantilatör ve ağaç gölgelerine yönelirken, sokak hayvanları ise Nizip Asri Mezarlığı’nda bulunan su havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Özellikle kediler ve köpeklerin mezarlık alanındaki küçük su birikintilerinde serinlemeye çalıştıkları görüntüler dikkat çekti.
Aşırı sıcaklıkların etkisiyle, Nizipli vatandaşlar daha çok sabah erken saatlerde veya akşam serinliğinde dışarı çıkmayı tercih ederken, uzmanlardan da önemli uyarılar geldi.
Uzmanlardan Hayati Uyarılar
Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan bireylerin günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 17.00 arasında dışarı çıkmamaları gerektiğini belirtti. Ayrıca bol su tüketilmesi, güneş ışınlarına direkt maruz kalınmaması ve açık renkli, hafif kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.
Veteriner hekimler ise sokak hayvanları için gölgelik alanlar oluşturulması ve kaplara düzenli olarak su bırakılması çağrısında bulunarak, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
Kaynak:Haber Merkezi
Yorum Yazın