Nizip Zeytin Festivali Görkemli Bir Başlangıç Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip Zeytin Festivali Görkemli Bir Başlangıç Yaptı
Abone ol
Nizip Kaymakamlığı’nın öncülüğünde, Nizip Belediyesi’nin desteğiyle Mokas Çeyiz ana sponsorluğunda organize edilen Nizip Zeytin Festivali, Yeşil Evler Mahallesi’nde gerçekleştirilen zeytin hasadıyla başladı. Resmi açılış ise Millet Bahçesi’nde yapıldı. Festival, bölgenin tarımsal potansiyelini tanıtmayı ve zeytincilik sektörünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Etkinlikler kapsamında zeytin fidanı dağıtımı, “Zeytin ve Zaman” temalı fotoğraf maratonu sergisi, çalıştay sonuç raporu sunumu ve ödül töreni gibi çeşitli organizasyonlar yer alıyor. Akşam saatlerinde ise Kültür Merkezi’nde müzik etkinliği ve konserle festivale renk katılacak.

Programa, Ak Parti Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Ceber, Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, ilçe protokolü, daire amirleri, STK temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül, “Zeytin, Nizip’in simgesi ve önemli bir ekonomik değeri. Bu festival, tarımsal üretimimizi desteklemek ve çiftçilerimizi teşvik etmek açısından çok kıymetli. Tarımda yenilikçi projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”

Gaziantep Valisi Kemal Ceber, “Nizip’in zeytin üretimi, Gaziantep’in tarım sektöründeki gücünü yansıtıyor. Festival, bölgenin tanıtımına ve üreticilerin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak.”

Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, “Zeytin, sadece bir tarım ürünü değil, aynı zamanda kültürümüzün bir parçası. Bu festivale katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Zeytincilikte kaliteyi artırmak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu festival, hem üreticilere destek hem de şehrimizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.”

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, “Festivalimiz, ilçemizin tarımsal potansiyelini sergilerken, üreticilerimize moral veriyor. Herkese katılımları için teşekkür ediyor, zeytinle özdeşleşen Nizip’in gelişimini birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Nizip Zeytin Festivali, coşkulu etkinliklerle ilçenin tarım ve kültürel değerlerini öne çıkarmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te 1 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerlerÖnceki Haber

Gaziantep'te 1 Aralık'ta elektrik kesint...

Şamil Tayyar'dan dikkat çeken açıklama! Türkiye, Sahaya İner Mi?Sonraki Haber

Şamil Tayyar'dan dikkat çeken açıklama!...

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!