Nizip Ticaret Odası, Sınai Mülkiyet Hakları ve Coğrafi İşaretler Programında Ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip Ticaret Odası, Sınai Mülkiyet Hakları ve Coğrafi İşaretler Programında Ödüllendirildi
Abone ol
Nizip Ticaret Odası, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle düzenlenen “Sınai Mülkiyet Hakları ve Coğrafi İşaretler Farkındalığı” programına katıldı. Programa Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ÖZYURT ile Yönetim Kurulu Üyemiz İbrahim ÖZKAYA, Meclis Üyelerimiz Mustafa KAYA, Yakup ÇAPAN, Murat SEVİM ve NTO Genel Sekreteri Dilek SÜZER katılım sağladı.

Program kapsamında, Nizip Ticaret Odamız tarafından yöresel ve kültürel değerlerimizin tescil süreçlerindeki başarılı çalışmalarımız ve büyük emek vererek tescil ettirdiğimiz coğrafi işaretlerimiz Nizip Zeytinyağı, Nizip Sabunu, Nizip Patlıcanı ve Nizip Mızar Havucu için Odamıza Teşekkür Plaketi takdim edildi. Konuşmaların ardından teşekkür plaketi, Nizip Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet ÖZYURT tarafından, Gaziantep Valisi Kemal ÇEBER, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki DURAK’ın elinden alındı.

Programda, coğrafi işaretlerin; ürünlerin kökenini, kalitesini ve geleneksel üretim kültürünü koruyan stratejik bir araç olduğu vurgulandı. Nizip Ticaret Odası’nın coğrafi işaretli ürünleriyle sadece Nizip’in değil, Gaziantep’in ve ülkemizin katma değerli üretimine katkı sunduğu ifade edildi.

NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Program dolayısıyla memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:

“Nizip Zeytinyağı, Nizip Sabunu, Nizip Mızar Havucu ve Nizip Patlıcanı ile Nizip’in tarihini, kültürünü ve emeğini tescil ettik. Nizip Ticaret Odası olarak coğrafi işaretlerimizin korunması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Nizip Ticaret Odası, coğrafi işaretli ürünlerimizin bilinirliğini artırmaya, marka değerini güçlendirmeye ve üreticilerimizi desteklemeye yönelik projelerle Nizip ekonomisine katkı sunmaya devam edecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Abdülhamit Gül’den Bahçeli’ye destekÖnceki Haber

Abdülhamit Gül’den Bahçeli’ye destek

Gaziantep'te 4 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerlerSonraki Haber

Gaziantep'te 4 Aralık'ta elektrik kesint...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor