Nizip Ticaret Borsası Yılın İlk Mahsul Kırmızı Fıstığını Ödüllendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip Ticaret Borsası Yılın İlk Mahsul Kırmızı Fıstığını Ödüllendirdi
Abone ol
Yeni yılın ilk mahsulü olan bölgemizde erkenci ismi ile tabir edilen kırmızı ben fıstığını üreten çiftçilerimiz Yolağzı kırsal mahallesinden Vedat Ünal, Teketaş kırsal mahallesinden Mustafa Açıkgöz, Yağcılar kırsal mahallesinden Mehmet Ali Yıldırım ve Eceler kırsal mahallesinden Halil Küçükkoç Nizip Ticaret Borsası tarafından altınla ödüllendirildi.

Fıstık üretimini teşvik etmek amacıyla yılın ilk mahsul ürününü getiren çiftçilerimizin Nizip Ticaret Borsası tarafından her yıl ödüllendirildiğini ifade eden Başkan İbrahim Sarı ödül töreninde şunları söyledi,  “İlçemizin en önemli geçim kaynağından biri olan antep fıstığı günümüzde gıda sanayinin vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. İlçemizde yetiştirilen antep fıstığı diğer bölgelerde yetiştirilen fıstıklara göre daha rehalı olduğu için bölgemizde yetiştirilen Antep fıstıkları ayrı bir öneme sahiptir. Tüketici tarafından her zaman önemle tercih edilmektedir. Antep fıstığı ayrıca ilçemizde on binlerce insanımız için gelir kaynağı oluşturmaktadır.


Birçok insanımız evine bu işten ekmek götürmektedir. Fıstığın değerinde alınıp satılması ilçemiz adına ekonomik öneme sahiptir. Bu nedenle dalından koparılan yılın ilk Antep fıstığını, bereketli geçecek bir sezonun müjdeleyicisi olarak görüyoruz. İlçemizin en büyük geçim kaynağı olan Antep fıstığı’nın hakettiği değeri görmesi için Nizip Ticaret Borsası olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız.


Bu yıl ilk kırmızı fıstığı getiren çiftçilerimiz Teketaş Mahallesinden Mustafa Açıkgöz, Yolağzı Mahallesinden Vedat Ünal, Yağcılar Mahallesinden Mehmet Ali Yıldırım ve Eceler Mahallesinden Halil Küçükkoç’u emeklerinden dolayı tebrik ediyor, tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon olmasını diliyorum. “ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uçar : Halkın Derdi, Saray'ın Derdi OlmuyorÖnceki Haber

Uçar : Halkın Derdi, Saray'ın Derdi Olmu...

Otomobilinde cesetle karşılaştı, hayatının şokunu yaşadıSonraki Haber

Otomobilinde cesetle karşılaştı, hayatın...

Yorum Yazın

Melih Meriç’in Tedavisi Sürüyor: Özgür Özel Hastanede Ziyaret Etti
Gaziantep Eski Milletvekili İrfan Kaplan’dan Korkutan Haber
Sanal Dolandırıcılara Geçit Yok! 28 Şüpheli Yakalandı 
Gaziantep’te Kardeş Acısı: Motosiklet Kazası İki Can Aldı
Gaziantep'te düğün salonu savaş alanına döndü: 3 kişi yaralandı 
Gaziantep Yolunda Facia: 2 Ölü, 2 Ağır Yaralı
Arazide infaz! Hatay'dan gelip Gaziantep'te öldürdüler: 2 ölü, 2'si ağır 3 yaralı 
Gaziantep'te gizemli ölüm: 2 gündür haber alınamıyordu
Zarif Yapı Mimarlık Yeni Nesil Yaşam Alanları İnşa Ediyor
Nizip’teki Feci Kazada Hayatını Kaybeden 14 Yaşındaki Metin Polat, Nizipspor U15’in Sporcusu Çıktı
 Gaziantep'te en acı hasat
Kesinleşmiş 27 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gaziantep Çevre Yolu İçin “Paralı Olacak” Endişesine Son
Gaziantep'te şüpheli ölüm: Sara hastası bakkalda ölü bulundu 
Gaziantep Çevreyolu  özelleştirilecek! Gözler bu kararda
Gaziantep’te Acı Kaza: 14 Yaşındaki Çocuk Motosiklet Kazasında Öldü
Gaziantep’te Yürek Yakan Olay: 25 Yaşındaki kadın Evinde Ölü Bulundu
Ataberk Dadakdeniz, Gaziantep FK’da
Şehitkamil Belediye Başkanı, tüm meclis üyelerinden uyuşturucu testi istedi
ALİ ŞAHİN’DEN GAZİANTEP FK’NIN YENİ TRANSFERİ İÇİN DİPLOMATİK MESAİ