Nizip Ticaret Borsası NEETPRO Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip Ticaret Borsası NEETPRO Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti
Abone ol
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ile Nizip Ticaret Borsası (NTB) arasında “Ne Eğitimde Ne İstihdam Olan Gençler (NEET) İçin İş Gücü Piyasası Hibe Destek Programı” kapsamında “Tarım Sektöründe Kariyer Geliştirme” adlı projemizin kapanış toplantısı gerçekleşti.

Proje kapanış toplantısına Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, NTB Meclis Başkanı Ahmet Polat, NTB Yönetim ve Meclis Kurulu Üyeleri, Nizip Organize Sanayi, Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü, Nizip Engelliler Derneği Nizip Ticaret Borsası Üyeleri, Proje İştirakçileri ve basın mensupları katılım sağladı.


Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, “Ne Eğitimde Ne İstihdam Olan Gençler (NEET) İçin İş Gücü Piyasası Hibe Destek Programı” kapsamında “Tarım Sektöründe Kariyer Geliştirme” adlı projemiz 03.05.2023 tarihinde hayata geçirildi. Sözleşme bedeli; 261.162,71 Euro’nun %85’i Avrupa Birliği tarafından, %15’i Türkiye Cumhuriyeti tarafından ve 29.018,08 eş finansman olacak şekilde toplam 290.018,79 Euro olarak onaylandı.

01.08.2023 tarihinde uygulamaya başlanan projemizde toplam 90 gencimize eğitim verildi. 90 gencimizin belirlemesinde proje başvuru esnasında taahhüt ettiğimiz % 50 (45 kişi)  kadın ve %12 dezavantajlı (11 kişi) genç sayılarında daha yüksek sayılara çıkarak,  90 gencimizin 50 kişisi kadın, 45 kişisi dezavantajlı genç kadrosundan oluştu. 30 gencimiz Tarım Danışmanlığı, 30 gencimiz İyi Tarım Uygulamaları ve 30 gencimiz Tarımsal Pazarlama konularında “Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi” akademisyenleri tarafından eğitimler verildi. Nizip Ticaret Borsası hizmet binamızda oluşturduğumuz 3 sınıfta eğitimler tamamlandı. Gençlerimiz teorik eğitimlerini tamamlarının ardından; eğitim aldıkları konu başlıklarıyla ilgili olacak şekilde iş başı eğitim yapmak üzere Nizip İlçesinde yer alan işletmelere yönlendirilmiş ve başarılı bir şekilde iş başı eğitim programını tamamlamışlardır. Projenin sonuna doğru teorik eğitim ve iş başı eğitiminler süresince olduğu gibi, iş arama sürecinde proje bütçesinden karşılanan nakdi desteklerimiz devam etmiştir. İŞKUR ile ortak yürüttüğümüz, her gencimiz için ayrı hazırlanmış olan bireysel eylem planları doğrultusunda, projede işe yerleştirme tahaahütümüz olmamasına rağmen 14 gencimiz işe yerleşmiştir. Bugün projemizin kapanış toplantısı için buradayız. Projemizin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtmekten mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile proje sürecinde desteklerini esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine, Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Akademisyenlerine, Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğüne, Nizip Engelliler Derneğine ve Proje iştirakçilerimiz olan ilçemizin değerli işverenlerine teşekkürlerimi sunarım. Projemizin İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diler, Nizip Ticaret Borsası olarak İlçemizin kalkınması için projeler üretmeye devam edeceğimizi bildirmek isterim.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep FK alt yapısında büyük değişimÖnceki Haber

Gaziantep FK alt yapısında büyük değişim

Ömer Faruk Beyaz Gaziantep FK'ya çok yakınSonraki Haber

Ömer Faruk Beyaz Gaziantep FK'ya çok yak...

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı