Neşet Uçar: TMO randevu vermiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Neşet Uçar: TMO randevu vermiyor
Abone ol
CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, tarımda hasat mevsiminin geldiği şu günlerde çiftçilerimizin zor duruma düşürülmeden ürettikleri buğdayın TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) tarafından alınmasını istedi.

“BU ŞİKÂYETLER BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİDİR”
Çiftçilerimizden kendilerine ulaşan şikâyetleri kamuoyuna duyurmak istediğini söyleyen CHP İl Başkanı Neşet Uçar yetkilileri uyardı. Uçar; "Çiftçilerimizden bize gelen şikâyetlere göre, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Lisanslı Depolar mevcuttaki depolarda yer olmadığını söyleyerek çiftçilerin buğdayların almıyorlarmış. Bu şikâyetler bir an önce çözülmelidir. Çiftçi piyasanın acımasız koşullarına itilerek ürettiği buğday ucuza alınmamalı.” dedi.
  “TMO RANDEVU VERMİYOR”
Çiftçilerin mağduriyetlerinden bahseden Uçar; “Çiftçilerimizden bize ulaşan şikâyetlere göre, TMO randevu vermiyor. Kimsenin haberinin olmadığı bir saatte çok kısa süre için randevuya açıyor. Buna bir çözüm yolu oluşturulmasını bekliyoruz. Buğday için açıklanan rakamlar zaten beklentinin çok altında oldu, daha ne kadar mağdur edeceksiniz?" şeklinde konuştu.
 
“BUĞDAY ALIMI YAPMIYORLAR”
Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Neşet Uçar; “TMO açıkladığı buğday alım takvimine kendisi uymuyor ve çiftçilerimiz bu durumdan şikâyetçi, çiftçilerden şu şekilde şikâyetler alıyoruz: ‘TMO buğday alımı yapacağız diye duyuru yapmış on gündür buğdaylar biçiliyor ama hiç bir LİDAŞ (Tarım Ürünleri Lisanslı Depo ve Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği) veya TMO depolarında yer olmadığı için buğday alımı yapılamıyor. Tüm LİDAŞ firmaları ile görüştük sadece pazartesi günü 1 günlüğüne alım yapılacak o alım da maalesef sınırlı sayıda olacak, 2. ve 3.sınıf alacağız diyorlar. 1.sınıf alımı olmayacak." ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUZ”
TMO’nun üreticiyi ve tüketiciyi koruması gerektiğine vurgu yapan Uçar sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Toprak Mahsulleri Ofisi tarım ürünleri açısından hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan fiyat politikası belirler. Yani ülke genelindeki üretim ve tüketici koruma amaçlı önemli görevleri bulunmaktadır. Özellikle hububat fiyatları üretici açısından makul derecede sınırın altına düşmesini ve tüketici aleyhine aşırı oranda yükselmesini önlemek en önemli görevleri arasında yer alır. Aynı zamanda alım satım konusunda düzenleyici ve belirleyici görev üstlenerek piyasayı düzenler. Görev tanımı açık olan TMO'yu çiftçinin ve tüketicinin yanında olacak şekilde piyasayı dengede tutmak üzere çalışmaya davet ediyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tırda yüklü konteyner rüzgara dayanamadıÖnceki Haber

Tırda yüklü konteyner rüzgara dayanamadı

İMO Başkanı Güçyetmez: Yetkililer belirsizlik ortamına artık son vermeliSonraki Haber

İMO Başkanı Güçyetmez: Yetkililer belirs...

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması