NCR Hospital Şifa Dağıtıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NCR Hospital Şifa Dağıtıyor
Abone ol
2015 yılından bu yana başta Gaziantep olmak üzere, çevre il ve ilçeler ile komşu ülkelerden gelen hastalara uluslararası standartlarda hizmet veren Gaziantep Özel NCR International Hospital, 20 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren A sınıfı bir sağlık kuruluşu.

Teknolojik altyapısı, donanımı ve gerçekleştirdiği birbirinden nitelikli operasyonları ile bölgede sağlık turizmi açısından önemli bir merkez konumunda olan hastane her türlü özel sigorta ve yabancı sigortalarla anlaşmaları olan ayakta ve yatan tedavilerde ayrıcalıklı VIP hizmet sunuyor.

Hastanenin Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökçe Yetkin Özkeçeci, günümüzde estetik dermatolojide kullanılan uygulamaların kişiye özel olması gerektiğini, cilt sağlığının da bütüncül değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Giray ise sağlıkta önemli bir sorun haline gelen obezitenin birçok kronik hastalığın gelişiminde önemli rol oynayan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu kaydetti.

BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMLAR

Estetik dermatolojide uygulamaların kişiye özel planlanması ve cilt sağlığının bütüncül değerlendirilmesi gerektiğini, estetik dermatoloji denildiğinde akla çoğu zaman yalnızca kırışıklıkların giderilmesi veya daha genç bir görünüm geldiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Gökçe Yetkin Özkeçeci, günümüzde dermatolojik uygulamaların; cildin yapısını, yaşlanma belirtilerini ve kişinin ihtiyaçlarını birlikte değerlendiren daha bütüncül bir yaklaşımla ele alındığını kaydetti.

Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Gökçe Yetkin Özkeçeci, özellikle son yıllarda hastaların beklentilerinde önemli bir değişim olduğunu belirterek, “Artık amaç yüzü değiştirmek ya da herkeste aynı görünümü oluşturmak değil. Kişinin yüz anatomisini ve doğal ifadesini koruyarak, ihtiyaç duyulan bölgelere doğru uygulamaları planlamak çok daha önemli” dedi.

HER CİLDİN İHTİYACI FARKLI

Yaşlanma sürecinin herkeste aynı şekilde ilerlemediğini; genetik özellikler, güneş maruziyeti, yaşam tarzı, cilt tipi ve yaş gibi birçok faktörün; cildin zaman içerisinde nasıl değişeceğini etkilediğini, bu nedenle uygulama öncesinde yalnızca kişinin şikâyetine değil, cildin genel durumuna ve yüz anatomisine de bakılması gerektiğini belirten Özkeçeci, tek bir işlemin herkeste aynı sonucu vermesinin beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

BOTOKSTAN LAZERE FARKLI SEÇENEKLER

Estetik dermatolojide bugün farklı ihtiyaçlara yönelik çok sayıda yöntem kullanıldığını söyleyen Özkeçeci, “Botulinum toksin uygulamaları, dolgu uygulamaları, mezoterapi, PRP, gençlik aşıları, leke tedavileri, kimyasal peeling ve çeşitli lazer uygulamaları bunlardan bazıları. Bir hastada mimik çizgileri ön plandayken başka bir hastada leke, cilt tonu eşitsizliği, elastikiyet kaybı veya cilt kalitesindeki azalma daha belirgin olabilir. Dolayısıyla hangi uygulamanın yapılacağına muayene sonrasında karar verilmesi gerekir” dedi.

CİLT SAĞLIĞI ESTETİK UYGULAMALARDAN İBARET DEĞİL

Sağlıklı bir cilt görünümünün yalnızca yapılan işlemlerle sağlanamayacağının altını çizen Özkeçeci, “Güneşten doğru korunma, kişinin cilt tipine uygun bakım, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve düzenli dermatolojik değerlendirme de sürecin önemli parçaları arasında yer alıyor. Bizim için başarılı sonuç, yapılan işlemin fark edilmesinden çok kişinin daha sağlıklı, dinlenmiş ve doğal görünmesidir. Dermatolojik uygulamalarda doğru yöntem kadar doğru doz, doğru zamanlama ve kişiye özel planlama da önemlidir” diye konuştu.

OBEZİTE SADEEC KİLO SORUNU DEĞİL

Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Giray ise sağlıkta önemli bir sorun haline gelen obezite konusuna değindi. Giray, “Obezite, birçok kronik hastalığın gelişiminde önemli rol oynayan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır” dedi.

Obezitenin yalnızca tartıdaki rakamların artması olarak değerlendirilmemesi gerektiğini kaydeden Giray, “Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de görülme sıklığı artan obezite; diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, uyku apnesi, eklem rahatsızlıkları ve bazı kanser türleriyle ilişkili önemli bir sağlık sorunu olarak kabul ediliyor” dedi.

OBEZİTE KRONİK BİR HASTALIK

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan GİRAY, obezite tedavisinin temel amacının yalnızca kilo kaybı sağlamak değil, obeziteye bağlı gelişebilecek sağlık risklerini azaltmak ve yaşam kalitesini artırmak olduğunu belirterek, “Obezite kronik bir hastalıktır. Tedavi sürecinde hedefimiz yalnızca hastanın kilo vermesi değil; diyabet, yüksek tansiyon ve diğer sağlık sorunlarının kontrol altına alınmasına katkı sağlamak, hareket kabiliyetini artırmak ve yaşam kalitesini yükseltmektir” şeklinde konuştu.

KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ

Obezite tedavisinde tek tip bir yaklaşım olmadığını vurgulayan Op. Dr. Serkan GİRAY, her hastanın ayrıntılı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Beslenme düzeni, fiziksel aktivite, davranış değişikliği ve gerekli durumlarda ilaç tedavisi obezite yönetiminin önemli parçalarıdır. Bu yöntemlerle yeterli sonuç alınamayan ve belirli tıbbi kriterleri karşılayan hastalarda ise tüp mide ameliyatı gibi metabolik cerrahi yöntemleri değerlendirilebilmektedir” dedi.

TÜP MİDE AMELİYATI BİR BAŞLANGIÇ

Cerrahi tedavinin tek başına yeterli olmadığını belirten Op. Dr. Serkan GİRAY, başarılı sonuçların düzenli takip ve yaşam tarzı değişikliğiyle mümkün olduğunu vurgulayarak “Tüp mide ameliyatı, uygun hastalarda etkili bir tedavi seçeneğidir. Ancak uzun dönem başarının temelinde; sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması, düzenli fiziksel aktivite ve planlı hekim kontrolleri yer alır. Cerrahi, yeni ve daha sağlıklı bir yaşamın başlangıcıdır” diye konuştu.

Giray’ın anlattıklarına göre bu yöntem her hasta için aynı yöntem uygun değil. Obezite tedavisinde tüp mide ameliyatı dışında da farklı seçenekler bulunduğunu anlatan Giray, “Özellikle uygun hastalarda mide balonu, ameliyat gerektirmeyen endoskopik bir kilo verme yöntemi olarak değerlendirilebilmektedir. Bunun yanında hastanın vücut kitle indeksi, eşlik eden hastalıkları, beslenme alışkanlıkları ve daha önce uygulanan tedaviler doğrultusunda gastrik bypass gibi farklı cerrahi yöntemler de tercih edilebilir” dedi.

OBEZİTEDE TEK DOĞRU YÖNTEM YOK

Op. Dr. Serkan GİRAY, “Obezite tedavisinde tek bir doğru yöntem yoktur. Mide balonundan tüp mide ve gastrik bypass gibi cerrahi seçeneklere kadar farklı yöntemler arasından, hastanın ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna en uygun tedaviyi belirlemek gerekir” diye konuştu.

Obezitenin erken dönemde doğru yöntemlerle tedavi edilmesinin hem yaşam kalitesini artırabileceğini hem de obeziteye bağlı gelişebilecek birçok hastalığın önlenmesine katkı sağlayabileceğini belirten Op. Dr. Serkan GİRAY, uzun süredir kilo problemi yaşayan bireylerin gecikmeden uzman değerlendirmesi almasının önemine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Bakan Göktaş: "Kadınlar iklim krizinin mağduru değil, çözümün öznesidir"Önceki Haber

Bakan Göktaş: "Kadınlar iklim krizinin m...

Yılmaz’dan Gaziantep Basketbol maçına davetSonraki Haber

Yılmaz’dan Gaziantep Basketbol maçına da...

Yorum Yazın

Gaziantep Ticaret Odası’nda seçim süreci tamamlandı
Gaziantepli Kore gazisi Osman Eker 94 yaşında hayatını kaybetti
Gaziantep'te sağlıklı kentler için sürdürülebilir dönüşüm programı başladı
Prof. Dr. Oytun Erbaş evlilik için Başkan Tahmazoğlu’ndan yardım istedi
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: Araçlarda maddi hasar oluştu
Gaziantep'te cumartesi günü elektrik kesintisi alarmı
Rektör Doğan, Çocuk Komisyonunda Görevlendirilen Karadağ’ı Ağırladı
Kesinleşmiş 15 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Motosiklet kazasında yaralanan 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
GSO’dan sanayide sürdürülebilirlik için finansman vurgusu
Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 9 ayda 2,8 milyar dolar
GAÜN'lü Akademisyene önemli görev
Gaziantep’te ayakkabı deposunda yangın: Küle döndü 
Gaziantep'te ev yangınında yaralanan 14 yaşındaki çocuk kurtarılamadı
Gaziantep'te 16 Ekim'de Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
NRT Yönetiminden Nizip Ticaret Borsası’na "Hayırlı Olsun" Ziyareti
Gaziantep'te iş kazası yine can aldı: Bir ölü, bir ağır yaralı 
Türk Halı Sektöründen Avrupa Çıkartması: Paris'in Ardından Milano'da Yoğun İlgi
Melih Meriç: “Haber susturulunca gerçekler ortadan kalkmaz”
Gaziantep’in ana arterlerinde yenileme çalışmaları tamamlandı